Времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Преди обяд на много места в равнините и котловините ще бъде мъгливо. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, в районите с трайна мъгла ще остана по-ниски. Атмосферното налягане ще се понижи но ще остане по-високо от средното за месеца.

Температурите са в интервала от – 8° до + 5°С

Времето над страната е ясно.

Слаб вятър духа в област Перник и Шумен.

Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, по усойните и планински райони частично заледени или заснежени, обработени и проходими при зимни условия.

Ограничена видимост поради мъгла:

– до 10 м в района на АМ Струма (област София);

– до 20 м в района на гр. Нова Загора (област Сливен);

– до 30 м в районите на АМ Тракия (област Бургас) и гр. Драгоман (област София);

– до 50 м в районите на гр. Първомай, с. Трилистник, с. Граф Игнатиево (област Пловдив), гр. Стара Загора, с. Раднево, с. Гълъбово, с. Мъдрец, с. Средец (област Стара Загора);

– до 70 м в района на  с. Скравена (област София);

– до 100 м в районите на гр. Сливен, гр. Твърдица (област Сливен), с. Езерово, АМ Тракия, АМ Марица (област Стара Загора), гр. Видин, АМ Хемус (област Шумен), гр. Балчик (област Добрич), както и в област Хасково;

– до 150 м  в районите на гр. Враца, с. Дядово (област Сливен), с. Камен (област Велико Търново), АМ Тракия (област София), гр. Гулянци, гр. Левски, гр. Българене (област Плевен).

Крайбрежие 14.01.2020

В сутрешните часове на места по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 6° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

Планини 14.01.2020

В планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 2°.

https://hotpoint-news.com/