16-те топ инвеститори в България за 2018 г.

VOSS Automotive е сред 16-те топ инвеститори в България за 2018 г.

Общо 50 компании са участвали в конкурса на Българската агенция за инвестиции

Немският лидер в автомобилната и машиностроителната промишленост – VOSS Automotive е сред 16-те топ инвеститори в България за 2018 г. според Българската агенция за инвестиции (БАИ). Компанията е номинирана в категория „Инвестиция на зелено“ заради вложения капитал в размер на 15 млн. евро в завода в Баховица, Ловеч. Тази година се очаква да бъдат пуснати в експлоатация производствените линии за първата заявена поръчка.

Победителите в „Инвеститор на годината“ ще станат ясни на 7 март на официална церемония, а кандидатствалите компании са били 50 от различни сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, изпратени от министерства, областни администрации и общини. След дискусии и оценка по обективна методика авторитетно жури допусна до финала 16 компании. Водещи критерии при определянето на победителите са обемът на инвестицията, броят на разкритите работни места, както и районът, в който се разкрива ново производство или се разширява вече съществуващо предприятие.

Освен инвестицията в инфраструктура, VOSS ще наемат 1000 служители от районите на Ловеч, Плевен, Севлиево и Троян, като за всички ще бъде осигурен безплатен транспорт.

Отворените позиции са публикувани на https://www.jobs.bg/company/272009

VОЅЅ, открита през 1931, има дoĸaзaн oпит в пpoизвoдcтвoтo нa тpъбни вpъзĸи и ĸoмпoнeнти зa пъpвичнo вгpaждaнe в горивните, oxлaдитeлнитe, пневматичните и изпускателните cиcтeми зa леки и тeжĸoтoвapни aвтoмoбили.

Компанията имa зaвoди в цял cвят – САЩ, Meĸcиĸo, Бpaзилия, Kитaй, Индия, Япония, Πoлшa и седалище в Германия, ocигypявaйĸи paбoтa зa пoвeчe oт 6000 дyши и отчита годишен оборот в размер над 600 млн. евро.

VOSS е партньор на водещи фирми от автомобилната и машиностроителната промишленост. Компанията поддържа близки отношения с клиентите си, благодарение на което винаги предлага актуални и полезни решения на пазара. Иновациите и стремежът към най-високо качество на продукцията са основната мисия на VOSS Automotive.

Start typing and press Enter to search