2 000 полицаи пазят папа Франциск в Раковски

от Габриела Лазарова, Руслан Йорданов

2 000 полицаи пазят папа Франциск в Раковски

Над две хиляди полицаи от специализираните подразделения на МВР и НСО ще охраняват папа Франциск по време на визитата му в град Раковски, съобщи пред „Марица“ източник от вътрешното министерство. „На 6 май пиле няма да може да прехвръкне над Раковски“, допълни той. Отделно той ще бъде зорко пазен и от службата за сигурност на Ватикана

Папа Франциск триумфално ще пристигне с папамобила си в град Раковски в 10.30 часа на 6 май. Всички граждани, които желаят да видят главата на Римокатолическата църква, са добре дошли, заяви кметът на града Павел Гуджеров.

Всички мерки за сигурност, които МВР ще вземе, няма да ограничат достъпа да папата, заяви началникът на Областната дирекция на МВР Пловдив комисар Атанас Илков.

Гуджеров лично ще посрещне папата на автогарата в квартал Генерал Николаево.

Оттам папамобилът ще потегли по улица “Михаил Добромиров”, за да стигне до площад “България” пред църквата “Пресвето сърце Исусово”.

Всички граждани трябва да заемат местата си на площада пред храма най-късно до 9,30 часа. Тържествената литургия в най-голямата католическа катедрала у нас ще започне в 11,15 часа. На службата ще присъстват единствено 250-те деца от всички католически енории у нас на възраст от 9 и 10 години, които ще приемат първо причастие от Франциск. Две огромни видеостени се монтират, за да осигурят видимост за тържествената литургия, която ще отслужи папа Франциск от 11,15 часа и първото причастие за 250 деца от всички католически енории у нас.

marica.bg

Start typing and press Enter to search