Отслабване: 3-дневна диета

Тридневният режим на хранене цели да подготви човек и да даде началото на един цялостен здравословен начин на живот. Всеки ден от примерната диета включва приблизително 2000 калории, разпределени в три основни хранения и две междинни закуски. В нея са включени всички основни хранителни групи в балансирано съотношение, съобразено с утвърдените норми за здравословно хранене и с хранителната пирамида.

Тридневната диета е съставена от девет основни хранения и шест междинни закуски, които могат да бъдат прилагани и след приключването на 3-дневния режим.

Елементи на диетата

През всеки ден от режима трябва да се консумират 6 порции зърнени храни, от които най-малко 100 грама са пълнозърнести – за да успеем да си набавим здравословни фибри. В дневното меню влизат също 3 чаши мляко (или еквивалентно количество млечни продукти), 2-3 чаши плодове и също толкова зеленчуци. Тридневната диета включва и крехки белтъчини и здравословни ненаситени мазнини, които трябва да съставляват около 25-35% от общия калориен прием. Такива се съдържат в растителните масла, ядките, семената, авокадото и много други.

Ако целите ви се разминават с препоръчаните 2000 калории в диетата, специалистите препоръчват да намалите ядките и мазнините, било то и растителни. Някои недотам полезни храни като сладките изделия и допълнителните порции от определени хранителни групи също могат да бъдат включени, за да превърнат храненето наистина в удоволствие.

Първи ден

За закуска се препоръчват: 1 чаша сварени овесени ядки, накиснати в 250 мл нискомаслено прясно мляко; 1 чаша безкостилкови плодове (боровинки, малини, ягоди и др.); и бадеми.

Обядът се състои 100 г печена сьомга и 1 чаша сготвени аспержи и 1 чаша ориз. За десерт е предвидено 250 мл нискомаслено кисело мляко.

За вечеря си пригответе голяма спаначна салата със 100 г крехки пилешки гърди, 200 г портокал, 2 лъжици слънчогледови семена и 100 г краставици. Овкусете салатата с рапично олио или зехтин, малко соев сос и оцет и вече може да се наслаждавате на вкусна и полезна храна.

Нека първата от междинните закуски да се състои от чаша нискомаслено мляко с 30 г орехи, а втората – от нарязани червени чушки, 2 супени лъжици хумус и пълнозърнести бисквити.

Втори ден

Закуската включва препечени филии пълнозърнест хляб, намазани с 2 супени лъжици фъстъчено масло и нарязан банан, поднесени с чаша нискомаслено прясно мляко.

За обяд се препоръчва сандвич, направен от две филийки пълнозърнест хляб с маруля, домати и 60 г безсолна шунка. В края на обедното хранене от този ден на тридневната диета може да си позволите и малък десерт – шоколадова бисквита.

За вечеря пригответе салата със 120 г твърдо тофу, 1/2 чаша гъби, грах, моркови и червен лук, овкусени с 1 супена лъжица зехтин.

Първата междинна закуска се състои от 200 г нискомаслена извара с 1/2 чаша ябълков сок, а втората – от сварено яйце с порция пълнозърнести бисквити.

Трети ден

Закуската се състои от нискомаслена извара, примесена с 1 чаша парчета ананас и две препечени филии пълнозърнест хляб.

За обяд се препоръчва 1 чаша пълнозърнеста паста, приготвена с 60 грама печено пиле, нарязани червени чушки и червен лук с 1 супена лъжица зехтин и соев сос. За десерт може да се насладите на чепка грозде или друг плод.

Вечерята може да включва 120 грама пържола (гомежда или пилешка), приготвена на скара, а гарнитурата – среден сладък картоф и 1 чаша задушени тиквички. За десерт се препоръчват пълнозърнести бисквити.

Следобедната закуска от последния ден на тридневната диета включва плодова салата, а след вечеря може да консумирате 1 препечена филия, намазана с 1 лъжица нискомаслено крема сирене, 1/4 авокадо и доматени резени.

http://www.dieti.info

АКО СТЕ ПРОПУСНАЛИ

Липсата на стратегия в комуникациите от страна на институциите по време на криза носи щети за цялото общество

В настоящата среда това може да доведе до задълбочаване на кризата с крайно непредвидими последици Необходимо е институциите да предприемат спешни мерки по създаване и прилага на комуникационна стратегия Позиция на Центъра за анализи и кризисни комуникации за състоянието на комуникационната...

Служители на МВР в Русе излизат на предупредителен протест

Предупредителен протест с искане за увеличаване на възнагражденията си организират служители в системата на МВР в Русе. Той ще се проведе на 22 октомври от 18:00 часа пред сградата на Общината. Служителите в системата на МВР в Русе са...

Откриха музеен образователен център в Търговище

Откриха музеен образователен център в Търговище. Това стана възможно по проект реализиран с финансовата подкрепа на Mинистерството на културата. Музейният образователен център е обособен в специално ремонтирано помещение в Свещаровата къща в Търговище, която е част от музейния комплекс...
- реклама -

ОЩЕ

Липсата на стратегия в комуникациите от страна на институциите по време на криза носи щети за цялото общество

В настоящата среда това може да доведе до задълбочаване на кризата с крайно непредвидими последици Необходимо е институциите да предприемат спешни мерки по...

Служители на МВР в Русе излизат на предупредителен протест

Предупредителен протест с искане за увеличаване на възнагражденията си организират служители в системата на МВР в Русе. Той ще се проведе на...

Откриха музеен образователен център в Търговище

Откриха музеен образователен център в Търговище. Това стана възможно по проект реализиран с финансовата подкрепа на Mинистерството на културата. Музейният образователен център...

ЕК с процедура срещу Кипър и Малта заради т. нар. “златни паспорти”

Европейската комисия започна процедура срещу Кипър и Малта заради т. нар. "златни паспорти".

По същия въпрос до България е изпратено отново писмо, като от Комисията са категорични, че срещу страната ще бъдат предприети съответните мерки, ако отговорът не е задоволителен. 

Процедурата срещу двете страни започва чрез официални уведомителни писма във връзка с техните схеми за предоставяне на гражданство срещу инвестиции.

Комисията смята, че предоставянето на гражданството на тези държави членки, съответно и на ЕС, в замяна на предварително определено плащане или инвестиция не е съвместимо с принципа на лоялно сътрудничество и подкопава целостта на статута на гражданството на Съюза.

Комисията изпрати отново писмо до България, което говорителят Кристиян Виганд определи като "политическо":

"В писмото България се призовават властите да спрат поетапно схемите на предоставяне на гражданство срещу инвестиции в контекста на законодателната процедура, която е в ход в България в момента. Искаме също така българските власти да дадат на Комисията ясна информация за схемите. България има срок от един месец, за да отговори и Комисията няма да се поколебае да предприеме необходимите мерки и в този случай, ако на нашите опасения не се отговори подобаващо".


Внезапно ни напусна нашият колега Михаил Миховски

Внезапно ни напусна нашият колега Михаил Миховски.

На 53 годишна възраст.

Той беше обвързал целия си живот с Новините на Радиото.

Мишо, както го наричахме всички в "Хоризонт" и в Радио Пловдив , търсеше новините във всички обществени сфери - от политиката до рокендрола и Космоса с неповторимо любопитство към всяка област от човешкия живот.

Ще го запомним като неповторим разказвач на човешки истории.

Поклон пред паметта му!