4 начина да нормализирате ниското си кръвно налягане

Ниското кръвно налягане е едно от нещата, които карат човек да се чувства отпаднал и лишен от желание да се захване с каквото и да било. Това състояние е наричано още хипотония и е изключително неприятно за хората, които твърдят, че са притежатели на ниско кръвно.

В тази статия ще се опитаме да изложим 4 максимално адекватни съвета, с помощта на които да го нормализирате до толкова, че отново да се чувствате жизнени, свежи и активни.

1. Стремете се да увеличите приема на сол и вода

Повечето от вас може и да се противопоставят на този наш съвет, тъй като солта не е никак полезна за здравето на човек, но в този случай тя ще даде известни резултати и ще спомогне за това да нормализирате и балансирате, до колкото е възможно, кръвното си налягане.

Важно е да запомните, че се има предвид не готварска сол, а хималайска, тя е в пъти по-безвредна и е добре единствено нея да включвате в менюто си.

Що се отнася до хидратацията, то тя е също толкова полезна и препоръчителна и за хората, които нямат проблеми със здравето.

Винаги носете бутилка вода в чантата си и всеки път, щом я отворите, ще се подсещате да отпиете няколко глътки.

През лятото приемът на много течности е задължителен, тъй като от горещините тялото губи не малък процент от водния си запас.

2. По-малко алкохол, цигари и кафе

Другото важно нещо, свързано с балансиране на кръвното, е приемът на цигари, алкохол и кафе.

Освен, че са свръх вредни за тялото, те също така спомагат за това човек да повишава своето кръвно и да се чувства отпаднал и лишен от желание да свърши каквото и да било.

Може и да не знаете, но цигарите стесняват кръвоносните съдове и това води до намаляване на кръвното налягане.

3. Контролирайте храненията си

За да не изпитвате каквито и да било неразположения, ключовият момент е да контролирате своите дневни хранения.

Препоръчително е да приемате по-малки количества храна, но през по-кратки интервали от време. По този начин няма да чувствате и тежест в стомаха.

4. Оптимизирайте хранителен режим

Някой хора не обичат да им се налагат ограничения, особен тогава, когато става въпрос за храна.

Сред нас съществуват и представители на чревоугодничеството, които през целия си живот са консумирали точно онези храни, които са им доставяли най-голямо удоволствие, без да се съобразяват с каквито и да е норми.

Когато обаче имате здравословен проблем, като например висок холестерол, е от ключова необходимост да изготвите хранителен режим, към който да се придържате, тъй като храната е един от главните виновници човек да се чувства жизнено способен или лишен от енергия.

Прибавете към храненията си пресни плодове и зеленчуци, ако до  този момент сте ги избягвали. Консумацията на липов чай, люти чушки и лимони ще ви се отрази изключително благоприятно на общото здравословно състояние.

Препоръчително е да стартирате деня си с лъжица мед, която ще балансира кръвното ви налягане. Надяваме се съветите да ви послужат и отново да усетите онзи прилив на енергия, от който така силно се нуждаете!

Start typing and press Enter to search