6 ПРИЧИНИ ФЕВРУАРСКИТЕ БЕБЕТА ДА СА ПО-СПЕЦИАЛНИ

Майките, очакващи да родят този месец, могат да се чувстват истински късметлийки. И не само защото статистически е малка вероятността детето им да се роди в най-малкия месец през годината, но и заради редица други положителни фактори, които ще повлияят на детето им.

Науката доказва, че бебетата, родени през февруари, са с една крачка напред, в сравнение с децата, родени в останалите месеци от годината. Те имат предимства във физическото си развитие, имат по-големи предпоставки да бъдат креативни и множество други преимущества.

А ето и 6 конкретни причини, поради които може да смятате детето си за галеник на съдбата, щом е родено през февруари.

ИМАТ ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ДОБРА ФИЗИКА
Според проучване на Харвард от 2006 г., обхващащо данни от 21 000 деца от цял свят, родените през февруари са по-високи и по-лесно наддават килограми до 7-годишна възраст, в сравнение с връстниците си. Изводите показват, че тези деца се развиват значително по-добре физически.

А като едно очевидно доказателство можем да отбележим, че рожденият ден на Майкъл Джордън е на 17 февруари.

РОДЕНИ ЗА ДОКТОРСКА СТЕПЕН
Същото проучване показва, че като цяло зимните бебета се представят по-добре на серия от тестове за интелигентност. Заключението, до което изследователите стигат, е, че зимните и пролетните бебета са по-големи и по-умни от средностатистическите деца.

ИМАТ СИЛНИ АРТИСТИЧНИ СТРАНИ
Февруарските бебета са под зодиакалния знак или на водолей, или на риби. Независимо коя от двете зодии е детето обаче, със сигурност ще се отличава с характерната за тях артистична и романтична душа.

А ако не вярвате в астрология, то може да се доверите на проучването, направено от Службата за национална статистика на Обединеното кралство. Те също стигат до извода, че хората, родени във втория месец на годината са много по-артистични.

МОЖЕ БИ ГИ ОЧАКВА ЗВЕЗДЕН ПЪТ ПО ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ
Споменавайки зодии, няма как да не продължим темата. Изследване, публикувано в Journal of Social Sciences, показва, че твърде голям брой знаменитости са родени със зодия водолей. Това включва изпълнители като Боб Марли, Дженифър Анистън, та дори и Шакира. Това е звездният знак, с който се характеризират също и много американски президенти, едни от които са Ейбрахам Линкълн (12 февруари) и Роналд Рейгън (6 февруари).

А МОЖЕ БИ ГО ЧАКА ДРУГА УСПЕШНА КАРИЕРА
Дори детето ви да няма звездна кариера и да не го дават по телевизията, това не значи, че житейският му път няма да е толкова успешен. Анкета в CareerBuilder.com сочи, че зрелите възрастни със зодия риби са сред най-доволните от живота си хора.

ИМАТ РОЖДЕН ДЕН НА ДАТА, НА КОЯТО МАЛКО ДРУГИ ХОРА ИМАТ
Бебетата, на които им предстои да се родят тази година са късметлии. Но представете си тези, които ще се родят през 2020 г. Наистина редки са децата, които празнуват рожден ден на 29 февруари. Разбира се, те няма да могат да отбелязват рождения си ден всяка година, но когато дойде този специален 29-ти, със сигурност ще бъдат от първостепенна важност на всички близки роднини и приятели.

Редактор: Милена Минчева

Framar.bg 

Start typing and press Enter to search