Мая Манолова бе първият гост в първото издание на публицистичното предаване „Студио Х“ в телевизията на Слави Трифонов, което се води от сценариста Тошко Йорданов.

Разговорът протече по необичаен за телевизия начин. Атмосферата бе сякаш двамата са излезли на кафе и обсъждат резултатите от изборите. По време на интервюто фамилиарничеха, говореха си на малки имена, на „ти“, водещият повече й подаваше топката и критикуваше властта, отколкото задаваше въпроси на госта си.

Предаването започна като Тошко Тодоров показа снимки на поправяни и коригирани изборни протоколи, които приличат на драсканица и от тях нищо не се разбира. Манолова пък каза, че има такива, които предварително са били подпечатани, а след това са натаманявани резултати.

След като Манолова заяви, че ще иска повторно преброяване, водещият отговори: „Мая, ние този филм сме го играли с референдума. Нищо няма да стане“.

И така цялото предаване мина в разглеждане на изборни протоколи и говорене как изборите са опорочени.

Манолова така и не каза какво ще прави оттук нататък, но бе категорична, че ще продължи да защитава гражданския интерес.

 

източник КОРЕКТНО

- РЕКЛАМА -