9 починали в Кюстендилска област от Covid-19 през почивните дни

124 са новите положителни случаи на Covid-19 има в област Кюстендил за почивните дни 15-17 октомври, съобщиха от областния кризисен щаб. Починали са 9 от хоспитализираните пациенти.
Новозаразени лица има във всички общини: Дупница – 50, Кюстендил – 45, Бобов дол – 10, Кочериново – 6, Сапарева баня – 4, Рила – 3, Невестино – 3, Бобошево – 2 и Трекляно – 1, съобщават от Областния оперативен щаб. 
Към днешна дата в Covid отделенията на болниците в Кюстендил и Дупница са хоспитализирани общо 138 лица.
Според коментари установено е огнище на Covid-19 в цех за обувки в Бобов дол. След тестване в триажния кабинет в Дупница тестовете на 4 работнички в цеха се оказали положителни.
По разпореждане на РЗИ-Кюстендил през тест са минали още 38 работнички в цеха, те са пътували в един автобус със заразените от Дупница за Бобов дол.
Сред останалите не са открити носители на заразата, но са поставени под карантина за 10 дни, тъй като са били контактни със заболелите.
Covid-19 се разпространява и сред таксиметровите шофьори в Дупница. За една седмица официално са регистрирани 3-ма души.
Същевременно в Кюстендил не спират коментарите, че се издават фалшиви сертификати за ваксиниране срещу Covid-19, въпреки полицейската проверка на здравен център към районната болница – след проверката не последва образуване на досъдебно производство, няма и задържани. 

Start typing and press Enter to search