Афузов: Акцията в Градец е резултат от това, че полицията работи спокойно

„Полицейската акция срещу купуването на гласове  в село Градец е резултат от това, че полицията може да работи спокойно“, каза областния управител на област Сливен Минчо Афузов. Той коментира, че е дал пълната си подкрепа на полицията в областта и обяви, че няма да се толерира търговията с гласове в полза на която и да е политическа партия. 

С цел пресичане на търговията с гласове полицейските служители вече са провели множество разговори със хора, които имат пряко и непряко отношение към процеса, съобщи областният управител. 

“Идеята е да спрем хората, които искат да повлияят върху резултата в една или друга посока”.  

Афузов каза още, че на предишни избори е имало разпореждане да бъдат задържани полицейски разработки, свързани с платен вот. 

“Имало е разпореждане да се задържат нещата, да се изчакват, да се търси още информация, да се търси допълнително информация. Не мога да кажа кой конкретно и не съм се интересувал. Било е и на местно, и на национално равнище”. 

Той коментира, че на местно ниво Областна управа работи много добре с Окръжна прокуратура за осигуряването на честни избори.  

“Получихме уверение за тотална подкрепа на нашите усилия. Много от това, което сме си говорили тогава, че ще се прави, вече се реализира от тяхна страна”.  

Start typing and press Enter to search