Ако си падаш по мъжкари с добре окосмена гръд и буйна растителност навсякъде…

http://www.cosmopolitan.bg

Мъжката голота: какво сме готови да приемем и кое не?

Ако си падаш по мъжкари с добре окосмена гръд и буйна растителност навсякъде, имаме добра новина – бориш се за сърцето им с едва 3% от останалите представителки на нежния пол.

ЖЕНСКАТА ГЛЕДНА ТОЧКА…
Представи си как разговаряш заедно с група приятелки за мъжете и космите. Сценарият на вечерта е доста предвидим: ужасени крясъци, доста образно и цветисто описание на космите по раменете, ужас само при споменаването на миризмата на потта и изобщо голям смях… Статистиката сочи, че девет на всеки десет жени предпочитат мъже с малко или никакви косми. Има и такива редки случаи – едва 3% – които си падат по изразено космати мъже.

Стефани (28 г.) е част от малцинството: „Приятелят ми е доста добре окосмен по ръцете, гениталиите, дори гърба… Даже когато си облече риза, космите му палаво стърчат от якичката й, обожавам това. Винаги съм имала слабост към мъжкари, но не съм го избрала само заради това, въпреки че наистина ужасно ме кефи: намирам го за мекичко, мъжкарско, успокоително и много приятно, съвсем различно от метросексуалния модел, който ни пробутват в последно време. Един по-окосмен мъж изглежда много по-зрял и опитен. През зимата така хубавичко ми топли…“

Илиана (19 г.) пък споделя противоположното мнение: „Не обичам прекалено окосмени мъже, направо ми е противно. Приемам да има косми по краката, ръцете, гърдите, но ако е много рунтав – да се почиства, както правим и ние. А под мишниците е не само по-хигиенично, ами направо си е задължително!“

МНЕНИЕТО НА ПРИРОДАТА…
За да се опиташ научно да си обясниш своето влечение към солидното окосмяване, трябва да си припомниш часовете по биология в училище. В праисторическите времена космите са ни предпазвали от климатичните промени и особености, но малко по малко със създаването на модните линии и всички чудесии, с които покриваме телата си, оригиналната им роля се е поизгубила. Но те имат още едно полезно въздействие, което може и да обясни защо някои жени толкова си падат по тях. Космите са един от показателите за сексуалност и лесно можеш да асоциираш окосмяването с мъжествеността. Кожните жлези в зоната около гениталиите отделят феромони, чийто аромат провокира неумишлени сексуални реакции. Миризмата на феромоните е по-продължителна по космите, отколкото по голата кожа.

С други думи… да си имаш в леглото окосмен мъжкар, ти осигурява опияняване с феромони… и то с часове!

ЛЕДНАТА ТОЧКА НА ПСИХОЛОЗИТЕ…
Да харесваш добре окосмени мъже, в никакъв случай не е ненормално, просто въпрос на вкус.

Да се спрем например на известната приказка „Красавицата и звярът“ и да намерим иновативното обяснение на нещата. Ужасяващо окосменото чудовище е символ на сексуалността, застрашителна на пръв поглед особено със свирепото и животинското, което носи у себе си. Същото обяснение може да се даде и на холивудската версия на приказката – „Кинг Конг“…

Главната идея е, че окосмяването неумишлено ти напомня за най-първичното и животинското ти аз. Между объркването и фантазиите, без дори да очакваш, може да се окажеш неустоимо привлечена.

ТЕНДЕНЦИИТЕ…
А какви ли са тенденциите сред мъжкото окосмяване?
Трудно е да се каже. От една страна, един на всеки пет мъже вече се е епилирал. Все по-популярно и нормално е сред хетеросексуалните мъже да обезкосмяват гениталиите си. Дори известни козметични марки се появиха на пазара с продукти, предназначени за мъже.

*

още такива теми в cosmopolitan.bg

Start typing and press Enter to search