Alfa Romeo Mito – малък и компактен

Италианският MINI автомобил Alfa Romeo Mito, трябваше да излезе на пазара още преди години. Той е модерен, лесен за управление и изпълнен с най-новите технологии, което го прави идеален за купувачи ориентирани към модерни автомобили. Моделът излиза на пазара за пръв път през 2008 година, в отговор на все по-голямото търсене на малки автомобили.

Иновативните системи и технологии, вградени в Mito осигуряват по-ефективната му работа. Този модел обещава по-голяма мощност, по-ниски вредни емисии и подобрена икономия на гориво.

Отличителен стил на Alfa Romeo е добре застъпен и в този модел. Свеж дизайн, типично в италиански облик, но пък от друга страна изключително изчистен, няма да оставят вашият Mito незабелязан на пътя. Кръглите стопове, заоблените фарове, емблематичната за марката предна решетка с логото на фирмата, както и странични огледала в цветът на автомобила са само част от цялостната концепция за модела. Въпреки, че багажното отделение е сравнително малко, то вие можете да спуснете задните седалки и да увеличите обемът му. Поради тази причина, не може да се каже, че Alfa Romeo Mito е семеен автомобил, подходящ за ваканционни пътувания, но пък за сметка на това е напълно подходящ за редовно шофиране в градска среда.

Удоволствие от шофирането на Mito е подкрепено от технологията Multiair, при някои модели, която спомага за гладката работа при студени метеорологични условия, както и увеличаване на мощността (с до 10%) и същевременно значително намаляване както на разходът на гориво, така и на нивата на отделяне на въглероден диоксид и твърди частици, в сравнение с обикновен бензинов двигател. Тази технология се оказа фундаментален пробив при двигателите с вътрешно горене. Патентована през 2009 година от Fiat, тя добива все по-голяма популярност и ползваемост съответно. Друга интегрирана система, на която си заслужава да обърнем внимание е именно Start&Stop, която при спиране на Alfa Romeo Mito, двигателят автоматично се изключва.

Alfa Romeo Mito е компактен и бърз автомобил, който е изключително подходящ за градски условия. Неговите малки размери спомагат за по-доброто лавиране в натоварения трафик през деня, а също така и при проблемното паркиране.

Start typing and press Enter to search