Американски атлети се обявиха в подкрепа на дисквалифицираната заради марихуана Ша‘Кари Ричърдсън

Американски спортисти се обявиха в подкрепа на лекоатлетката Ша‘Кари Ричърдсън, която бе спряна от участие в част от Олимпийските игри след като даде положителна проба за употреба на марихуана.
Ричърдсън спечели сърцата на милиони след като през този сезон се превърна в шестата най-бърза жена на всички времена при 100 метра спринт. Тя заяви, че е използвала марихуана, за да се справи със загубата на биологичната си майка и напрежението в състезанието си за участие в олимпийските игри.

В САЩ използването на марихуана е напълно законно в 18 щати, както и в Окръг Колумбия, където е столицата Вашингтон. Ричърдсън е дала положителна проба в щат, където употребата е легална. Не на последно място, в страната продължават да се водят дебати дали марихуаната всъщност подсилва представянето на спортисти. На този фон редица американски спортисти се обявиха в подкрепа на Ричърдсън като олимпийския шампион Майкъл Джонсън, видния куортуърбек на Канзъс Сити Чийфс Патрик Махоумс и бившата звезда на Ен Би Ей Уейд Джонсън.

Темата бе обсъдена и на дневния брифинг в Белия дом, като говорителят Джен Саки нарече лекоатлетката „вдъхновяваща млада жена, която е преживяла много.“

Саки допълни, че важна част от историята е факта, че Ричардсън е „една от най-бързите жени в света.“

Наказанието на властите изтича на 28-ми юли, което означава, че Ричардсън ще пропусне индивидуалния спринт от 100 метра, но е възможно да участва в щафетата 4 по 100 метра.

 

Start typing and press Enter to search