Англия и Италия в очакване на еврофинала

Първи финал за Англия на европейско първенство за цялата й футболна история след снощната победа срещу Дания.

„Това е топ новината. Всички емисии по всички медии започват с футбол. Голям празник е. Англичаните изживяха невероятно вечер. Това беше страхотна радост за хората след едни трудни времена. Англия вече 17-18 месеца е все под някаква форма на локдауни, на ограничения и това да се видят толкова много хора на „Уембли“ – според неофициални данни 67 500 души са присъствали, беше страхотно“, разказа в предаването „Преди всички“ Веселин Паунов, кореспондент на БНР в Лондон.

Лондон, 7 юли

Относно спортната дузпа, отсъдена в продълженията на мача в полза на Англия, коментатори са заявили, че това категорично не е дузпа, посочи Паунов.

„Но в крайна сметка дузпа бе дадена. Англичаните далеч не смятат, че са се класирали по най-красивия начин за финала, но кой го е грижа?“

„Италианците също отчитат, че това не беше дузпа“, отбеляза Елена Шаханова, кореспондент на БНР в страната.

Големи заслуги за класирането се отдават на британския треньор Гарет Саутгейт, който вече е със статут на национален герой, допълни Веселин Паунов.

За датчаните не е казана нито една лоша дума, големи суперлативи. Дори треньорът Саутгейт снощи каза, че Дания е много подценяван отбор, което прозвуча като голям комплимент. Отчита се това, че Дания се представи много достойно. Само суперлативи, само добри думи.“

Италия ликува след победата над Испания на полуфинала

Погледнато от спортно-техническа гледна точка Италия има възможности да постави Англия в трудна ситуация, коментира Елена Шаханова.

Повече за реакциите на Острова и на Ботуша в очакване на финала – слушайте в звуковия файл.

Снимки: ЕПА/БГНЕС

Start typing and press Enter to search