Англия – с разбити сърца, но горди

Надеждите на Англия да прекъсне 55 години чакане за спечелване на трофей от голям международен футболен турнир бяха попарени от Италия след драматичен мач на финала на Евроепйското първенство. „Болезнена и стесираща нощ“, нарече загубата треньорът на англичаните Гарет Саутгейт.
Още във втората минута Люк Шоу изведе Англия напред, но след като италианците натиснаха през второто полувреме, те изравниха чрез Леонардо Бонучи. При 1:1 завърши редовното време, двете продължение не доведоха до промяна и се стигна до дузпи. И тук настъпи сърцераздирателната драма, защото англичаните пропуснаха три дузпи срещу две от италианците.
Големи бяха надеждите към „Трите лъва“ да донесат купата у дома  (It’s coming home), както се пее в хитова футболна песничка, но купата отиде в Рим (It’s coming Rome), както се заканваха италианците. Пропусналите дузпи англичани са млади футболисти и тежко понесоха случилото се на терена. Но, както отбелязаха футболните коментатори, не трябва да се прави драма. Това е едно младо талантрливо поколение от футболисти и с тях Англя със сигурност ще продължава да е в световния елит поне още10-15 години.
Принц Уилям, който наблюдава мача от трибуните, написа в Туитър: „Всички бъдете с гордо вдигнати глави“. А известният лекоатлет Юсейн Болт написа също  в Туитър: „С разбити сърца, но горди“. Въпреки че изпълнението на дузпи е смятано за лотария и всеки може да спечели, капитанът на „Трите лъва“ Хари Кейн отдаде заслуженото на италианците.
Днешният ден, който се очаква да бъде неприсъствен за много работници и ученици, ще бъдат такъв от мъка, а не от радост.

Start typing and press Enter to search