Най-висок брой жертви на жертви на Covid-19 във Великобритания

НОВИНИ Най-висок брой жертви на жертви на Covid-19 във Великобритания

Великобритания регистрира най-високият брой жертви за денонощие от началото на пандемията от Covid-19 – 1325 души. Броят на заразените е над 68 000. Тревожната статистика идва в ден, в който правителството стартира нова кампания в Англия с призив хората „да се държат така, като че ли имат вирус“. Обявената от главния здравен съветник на правителството професор Крис Уити кампания цели да напомни на хората, че Covid-19 се разпространява бързо и голям процент от заразените нямат симптоми. Премиерът Борис Джонсън изтъкна, че болниците не са били пред по-голямо изпитание от началото на пандемията.

Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че вирусът в британската столица е извън контрол. Предишният най-висок брой от 1224 починали бе на 12 април миналата година. Последните данни показват още, че в болниците има близо 32 000 пациенти с Covid-19, което е с 46% повече от пика по време на първата вълна на пандемията. Близо 620 000 теста са били направени за последните 24 часа.

Всички четири части на Обединеното кралство – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – са в локдаун и забрана за хората да напускат домовете си с много малки изключения.

Популярни

Още теми...