Япония приема СП по спортна и художествена гимнастика през 2021 година

Японският град Китакюсу ще бъде домакин на световните първенства по спортна и художествена гимнастика през 2021 година, обявиха от Международната федерация по гимнастика (ФИГ).
Така за първи път в историята един град ще бъде домакин и на двата шампионата в една и съща година.
Изпълнителният комитет на ФИГ възложи на Японската гимнастическа асоциация организацията на двете световни първенства – 50-о по спортна и 38-о по художествена гимнастика.
Първоначално световното първенство по спортна гимнастика трябваше да се проведе в Копенхаген, но датчаните отказаха домакинството заради пандемията от коронавирус. Така Япония ще бъде домакин на световното първенство по спортна гимнастика от 17 до 24 октомври, а два дни по-късно започва световното първенство по художествена гимнастика.
Шампионатите на планетата по спортна и художествена гимнастика се провеждат ежегодно, с изключение на годините, в които има олимпийските игри. През тази година нямаше планира световни първенства, но олимпийските игри в Токио бяха отложени за следващата година, така че през 2021-а ще има световното първенство и олимпийските игри.

Start typing and press Enter to search