Арестуваха зрителката, причинила безредици на Тур дьо Франс

Зрителката, причинила падането на няколко колоездачи от Тур дьо Франс в Бретан, е арестувана, съобщава „Дойче Веле“, позовавайки се на източник, близък до разследването.

В първия етап на Тур дьо Франс, зрителка, която развя банер и обърна гръб на велосипедистите, участващи в състезанието, беше прегазен от водещата група, което предизвика падането на много състезатели на 45 км от финала.

Тур дьо Франс подаде жалба за инцидента, а жандармерията на започна разследване и поиска информация, която може да доведе до идентифицирането на зрителката.

Жената, за която не са разкрити повече подробности, е изправена пред глоба от поне 1500 евро, въпреки че наказанието може да бъде и по-голямо, ако германецът Яша Сютерлин, принуден да напусне след падането, реши да подаде жалба.

Разследването е открито за „неволни наранявания с увреждания, които не надвишават три месеца поради явно умишлено нарушение на правила за безопасност или непредпазливост“.

Участниците в Тур дьо Франс изразиха недоволството си от умножаването на паданията, стъпвайки на земята за минута, 500 метра след началото на четвъртия етап между Редон и Фужер.

Start typing and press Enter to search