„БЪЛГАРИЯ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ“ С ОСМИ СЕЗОН В ЕФИРА НА БНТ

Журналистическото риалити „България от край до край“ се завръща в ефира на БНТ1 с осми сезон на 31 март, неделя, от 20:45 часа. Документалните разкази от новите епизоди са обединени под заглавието „Духът на света“.

Предаването търси отговор на въпроса какво е мястото на България в сърцата на хилядите българи, емигрирали преди десетилетия. Екипът на продукцията тръгва по следите на сънародниците ни във Виена, Рим, Ватикана, Мадрид, Йерусалим и Тел Авив, за да разкаже удивителните им истории. Пред камерата на предаването застават и младите хора от българските училища в чужбина, за да споделят вълненията си и надеждите, кои таят за Родината.

„Както и в предходните сезони на предаването и в този продължаваме да търсим българското и как то се съхранява в смисъла на личното духовното усилие, как хората усещат принадлежността си към страната ни, независимо от това къде живеят – в малко обезлюдено селце или голям град в България, или извън граница. Предстои зрителите да се срещнат с още впечатляващи личности, които носят искрицата на вдъхновението и вярата, че има бъдеще за нашия народ“, споделя водещият на предаването Йордан Димитров.

В първият епизод от поредицата „Духът на света“ за зрителите на обществената медия врати ще отвори най-голямото българското училище във Виена – „Св. св. Кирил и Методий“. Един от героите на предаването е младеж, израснал в австрийската столица, който, обаче, вижда бъдещето си в България. В следващо издание „България от край до край“ ще разкаже и историята на Албена Данаилова – първата жена концертмайстор на Виенската филхармония.

Зад проекта „България от край до край“ стоят журналистът Йордан Димитров, операторът Миглена Гайдарова и монтажистът Росица Господинова. Продуцент на документалната поредицата е Мариела Драголова.

Гледайте „България от край до край“ в неделя, 31 март,

от 20:45 ч. по БНТ1!

 

Start typing and press Enter to search