Българката, осъдена да върне 200,000 паунда на богат любовник, обяви банкрут

Английският финансов консултант Марсел Кутър, който успя да осъди през февруари бившата си приятелка Мануела Радева да му плати 200,000 паунда, вероятно няма да получи и пени. Причината – българката се опитва да приложи финансова схватка, обявявайки банкрут.

Според британски медии на последното съдебно изслушване в Лондон 37-годишната българка е била информирана, че трябва да плати първите 50,000 паунда до края на юли. Тя обаче извадила документите, с които обявила за фалит. Радева е била предупредена, че разноските по делото могат да достигнат до 100 000 паунда, ако процесът продължи.

През февруари съдът определи тя да върне на Кутър 182,000 паунда, които и дал с цел инвестиции. Освен това да плати 20,000 паунда разноски по делото и още над 3,641 паунда лихви за задържаните пари на англичанина.

Мануела Радева се запознала с бизнесмена в най-популярното приложение за запознанства в света Tinder през февруари 2017 г. Тя се представила като инвестиционен банкер, но освен това споделила, че няма партньор и търси любовта. Бизнесменът бързо бил привлечен от “атрактивната” българка и двамата започнали връзка.

Скоро след това Радева се преместила в жилището на 20 години по-възрастния британец в източния лондонски квартал Уулуич. По време на 9-месечната им връзка бизнесменът направил много луксозни подаръци на българката, включително ски уикенди в скъпи хотели и чанта на “Шанел”.

Връзката им продължила 9 месеца. През това време тя успяла да го убеди да й прехвърли в банковата сметка 182 000 паунда, които тя да инвестира.

Пред съда англичанинът обяснил, че Радева го е излъгала за своята професия и освен това се е омъжила за друг само няколко седмици преди да започне отношения с него. Заблудила го, че е висококвалифициран финансов експерт и може да инвестира парите от негово име.

Радева признала, че е била омъжена, но се разделила със своя съпруг и смята себе си за необвързана. Потвърдила, че е получила от него 182 000 паунда, но само част от тях били похарчени за купуване на криптовалута за Кутър, докато останалите отишли за покриване на луксозния им начин на живот. Тя отрича да е заблуждавала англичанина, че е инвестиционен мениджър. Търговията било нейно хоби, с което се занимава вечер.

При новото съдебно изслушване е станало ясно, че англичанинът е сменил своя адвокат и се е доверил на защитник с български корени. Това е Камен Шойлев. Той е завършил право в Кеймбридж и е специалист по финансови и инвестиционни спорове. От професионалната му биография става ясно, че е живял и работил в Русия, Япония, Суадитска Арабия, България и Великобритания.

Пред британски медии Шойлев казва, че ще се опитат с клиента му да оспорят решението за банкрут, представено от Радева, но призна, че ако не успеят, тя може да се измъкне без да плати нищо.

Кутър имаше претенции българката да му върне и 36 000 евро, дадени на заем, а тя настояваше той да й плати 10 000 паунда за вещи, които си оставила в неговия апартамент. Съдът обаче постановил, че тези искове трябва да се разгледат от друга съдебна инстанция.

bg-voice.com

Start typing and press Enter to search