Българска гордост на наградите “Оскар”

Български актьор се качи на сцената на наградите “Оскар”. За най-добър филм беше наградена лентата “Зелената книга”, с участитето на Димитър Маринов. Най-бляскавото събитие в света на киноиндустрията приключи рано тази сутрин. “Холивуд обожава филми 25за пътя на обикновения човек, който открива пътя на звездите. Тоест – обича продукции за себе си, за това как се отразява славата”, коментира в студиото на “България сутрин” филмовият критик Димитър Дринов.
Режисьорът Ники Илиев пък отбеляза, че още с излизането на “Зелената книга” се говори за Димитър Маринов.

“Все пак, за да влезе в нечие полезрение, човек трябва да има с какво да бъде забелязан. Той отдавна е в САЩ, изпълнявал е различни малки роли и смятам, че няма нищо лошо в това да бъде повод за гордост сред обществото ни”, коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

В “Долби тиътър” в Лос Анджелис бяха раздадени 24 златни статуетки. Рами Малек спечели “Оскар” за най-добра мъжка роля за изпълнението си в “Бохемска рапсодия”. За най-добра женска роля беше отличена Оливия Колман за “Фаворитката”.

Алфонсо Куарон взе “Оскар” за най-добър режисьор. Реджина Кинг пък получи наградата за поддържаща женска роля за изпълнението ѝ във филма “Ако Бийл стрийт можеше да говори”.

По публикацията работи: Василия Пейчева

Прочети още на: https://www.dnes.bg/kino/2019/02/25/bylgarska-gordost-na-nagradite-oskar.403049

Start typing and press Enter to search