Профилът на българския длъжник – до 30-годишен, със средно или висше образование, на трудов договор, от Бургас или Стара Загора, зодия стрелец.

Средният дълг на българите намалява. Това се дължи на факта, че българинът се чувства по-сигурен за своето бъдеще и е малко по-информиран.

Това каза пред камерата на Нова тв Лилия Димитрова, член на УС на Асоциацията на колекторските фирми. „В последните години има една устойчива тенденция и тя е, че младите хора, около 30 години, задлъжняват най-много.

Това се дължи на факта, че хората на тази възраст вече имат сериозна работа, но искат да си позволят по-хубава почивка, по-хубав телефон. Това показват и нашите резултати – най-големи са задълженията към фирмите за бързи кредити, телекомуникационните услуги.

Профилът на длъжника можем да го опишем така – млад човек, до 30-годишен, със средно или висше образование, на трудов договор, от Бургас или Стара Загора, зодия стрелец. За градовете можем да кажем, че това са бързо развиващите се градове, в които хората се чувстват сигурни за бъдещето си и си позволяват да теглят, кредити, да купуват на лизинг“, разкри още Димитрова.

Start typing and press Enter to search