БАНИЦА ЗА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

Баница с късмети е задължително да има на трапезата на Коледа, както и на Нова година. Е, това е една традиция за наричане на всичко добро, което искаме да ни се случи. Ето една лесна рецепта за баница с късмети.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БАНИЦА С КЪСМЕТИ

/вижте в сайта предложения за късмети/

1 пакет кори за баница

2-3 яйца – по предпочитания

сирене или извара, а защо не и двете – количество пак според вкуса

сода

кисело мляко

олио

дрян

късмети

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

/от лесен по-лесен/

Всички продукти трябва да са със стайна температура. Не започвайте веднага след като сте ги извадили от хладилника. Нека да постоят известно време в стаята, за да се затоплят.

Намажете тавата, в която ще печете с олио. Важно е корите са са пресни и меки, за да не се начупват. В по-голяма купа разбийте яйцата добре. Прибавете малко олио, намачканото сирене и/или извара, и киселото мляко, в което предварително сте сложили содата и сте изчакали да “кипне”. Всичко това разбъркайте внимателно.

След това редите ред кора, ред плънка, като на всяка кора, на тънка струйка добавяте малко олио. Може да подреждате корите една върху друга, а може да направите баницата – вита. Ако са ви много тънки корите навивате по две наведнъж, като плънката се слага по дължината на кората от едната страна и навивате на руло.

Най-важната част е да приготвяте баницата в добро настроение и позитивни мисли. Подреждайте късметите както решите, като задължително да има клонче дрян за здраве и паричка.

Пече се на умерена фурна, 170 градуса, добре е да е предварително загрята.

След като придобие златист цвят и малко преди да я извадите намажете я отгоре с краве масло.

Това е чудесна на вкус баница с късмети, която не е много тежка, защото е приготвена само с 2 яйца, но е и вкусна и ароматна, заради маслото.

Вижте и предложения за КОЛЕДНИ КЪСМЕТИ:

https://bulgarite.site/koledni-kasmeti/

https://bulgarite.site/koledni-kasmeti-2/

Весели празници и сбъднати мечти!

Пожелания за Нова година – идеи и предложения

Нека новогодишната фея,
която носи щастие на хората,
тази година бъде най-щедра към теб!

*

Лъскава нова кола в гаража,
за чужбина да стягаш багажа.
Успешен бизнес да стартираш
и да се забавляваш да не спираш.

*

Пожелавам ти Новата година да те дари
със здравето на планинтие,
с младостта на горите
с на всички банки парите.

*

Нека не броиме дните,
много да са ни парите,
нека да живеем лудо,
нека всеки ден е чудо!
Нека зло под капак спи
и по вода да ни върви!
Весела Коледа и щастлива
Новата 20 … година!

*

В тази нощ озарена от щастие, в тази нощ ние пак се прераждаме! Тази нощ ни възвръща надеждите в благодатното радостно бъдеще! Нека чашите празнични – пълни са, и сърцата на всички ни – слети са, а нощта във която всички обичаме да бележи Нова година!
*
Честита да е Новата година, щастливи да са в нея всички часове и дни. От старата година, ти само хубавите спомени помни!
*
Обичам огънят в камината да свети, дъха на баница с късмети, на старо вино, сини сливи и искам вий да сте щастливи! И всички да живеем дружно повече не ни е нужно! Честита Нова Година!
ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ !
*
Нека новата година ти донесе всичко хубаво,което старите не са успели,нека е начало на един по-красив живот изпълнен с много усмивки и любов!Честита нова година.
*

 

- РЕКЛАМА - евтин куриер