Барселона задлъжнява на Меси с 33 млн. евро

Барселона трябва да плати на капитана на отбора Лионел Меси бонус за лоялност в размер на 33 милиона евро през следващото лято, съобщи ESPN.
Парите се дължат на 33-годишния аржентинец при условията на 4-годишен договор, подписан през 2017 г. През февруари 2020 г. Меси получи първата част от бонуса за лоялност, също равна на 33 милиона.
Меси също е взел премия от около 100 милиона евро за подновяване на споразумението, които са му били изплатени по време на срока на контракта.
През август Меси отказа да тренира за Барселона. Аржентинецът заяви, че вече не се смята за играч на каталунския клуб. Решението на нападателя беше повлияно от неуспешните изяви на отбора в Шампионската лига през последните няколко сезона.
Според звездата той е имал право да напусне каталунците като свободен агент във връзка с наличието на съответната клауза в настоящото споразумение. Ръководството на отбора от своя страна заплаши играча с глоба за пропуснати тренировки.
През септември Меси обяви, че ще продължи да играе за Барселона. Според аржентинеца той искал да напусне клуба, но ръководството на отбора заяви, че това е възможно само ако за него бъде изплатено обезщетение от 700 милиона.

Start typing and press Enter to search