БГ Радио представя „Концерт на свещи“ – един час с най-добрите акустични изпълнения

За поредна година БГ Радио представя: „Концерт на свещи“ – един час с най-добрите акустични изпълнения в „Часът на земята“ – 28 март 2020, 20:30 ч. БГ Радио беше първата радиостанция, която включи акустичните музикални изпълнения в световната еко инициатива, в която човечеството заявява своята съпричастност към проблемите на природата като изгасва осветлението. Първият концерт на свещи по БГ Радио прозвуча през 2009 г.

Във вечерта на 28-ми март, когато за пореден път светът ще изгаси светлините в името на природата и планетата Земя, БГ Радио отново ще излъчи едночасов акустичен „Концерт на свещи“. В шейсетте минути, в които всички, съпричастни към екологичните проблеми ще изключат осветлението в домовете си, БГ Радио ще предложи уникални акустични изпълнения на български изпълнители.

Специално участие в концерта ще има и Виктория, която е водещ посланик на „Часът на Земята 2020г.“! Родният представител на Евровизия дава ГЛАС за българските гори, заставайки зад каузата на WWF. Прекарайте Часът на Земята на свещи и със златните акустични изпълнения от фонотеката на БГ Радио.

Повече за инициативата на WWF „Часът на Земята“:

Започвайки като символично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 г., Часът на Земята вече се отбелязва в повече от 180 държави като световен споделен момент на солидарност за планетата. Онлайн хаштагът #EarthHour и сродни изрази генерираха над 3,5 милиарда импресии в нощната обиколка на Часа на Земята по света.

Тази година WWF посвещава „Часът на Земята“ на опазената природа – най-силният ни съюзник срещу климатичните промени.

В България инициативата се фокусира върху значението на горите, които имат ключова роля в овладяване на промените в климата. Дом на хиляди животински видове, вековните гори са критично важни за редица застрашени видове. Крайречните гори пък ни предпазват от наводнения и подобряват качеството на водата. Те са важни зелени коридори, крайречни оазиси, в които животните намират храна и вода.

Изгасете осветлението и включете БГ Радио за един час – едновременно полезно за природата и приятно за сетивата.

 

Start typing and press Enter to search