Благотворителен концерт в ловешката езикова гимназия

Традиционният фестивал на ловешката езикова гимназия, който трябваше да се състои през април, но беше отложен заради пандемията тази година, ще премине под формата на благотворителен концерт днес, а събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на майката на момиче, завършило през май училището.
Благотворителният концерт е от 18.00 ч. в двора на бившата казарма в центъра на Ловеч. В него ще участват настоящи и бивши ученици на гимназията. За набавяне на необходимите средства за операцията на жената те продават и тениски, химикалки и други предмети с цитат от Вазов: „Не се гаси туй що не гасне“.
Дванадесетокласниците Цветина Иванова, Мая Иванова и Антон Иванов са част от инициаторите.
„Езиковата гимназия винаги помага на такива каузи и най-вече защото е бивша ученичка на гимназията. Ако ние не помогнем, кой ще помогне? На това момиче най-много си заслужава да помогнем. То само се справя през всичките тези години”.
Учениците казаха още, че искат да помагат на хората и това е традиция в училището.
„Искаме да ги научим, че трябва да се уважават, да са заедно, да се обичат и да им показваме, че щом едни деца от гимназията могат да събират пари и да подкрепят такива хора, значи и по-големи граждани могат”.
Входът за благотворителния концерт е 5 лв. за възрастни и 2 лв. за ученици.

Start typing and press Enter to search