БЛИЗО 350 000 ЗРИТЕЛИ ГЛЕДАХА ПЪРВИЯ ЕПИЗОД НА „ДЕНЯТ НА БАЩАТА“

КУЛТУРА БЛИЗО 350 000 ЗРИТЕЛИ ГЛЕДАХА ПЪРВИЯ ЕПИЗОД НА „ДЕНЯТ НА БАЩАТА“

341 800  души са проследили премиерния епизод на „Денят на бащата“, който беше излъчен снощи от 22:00 ч. Високият зрителски интерес към сериала е поредно доказателство за актуалността на социалната проблематика, която филмът разглежда. В контекста на разгорещения публичен дебат „за“ и „против“ физическото наказание, като обществена медия Българската национална телевизия добавя с продукцията и нов аспект – моралните травми, които нанасяме на децата си.

Семейната драма „Денят на бащата“ е базиран на истински истории и разкрива последствията, които раздялата причинява на децата. Сериалът обхваща редица проблеми, свързани с кризата в общуването и отчуждението. Негласната практика бащите да бъдат лишавани от право на попечителство е друг въпрос, който шестсерийният филм поставя. Социалните теми в сюжета са изключително актуални с оглед на прогресиращия брой разводи, както в България, така и в Европа.

„Денят на бащата“ е продукция на Българската национална телевизия, а изпълнителен продуцент е „Агитпроп“. Проектът е реализиран с подкрепата на Столична община и „Творческа Европа – Програма Медия“ на Европейския съюз. Още по време на снимките филмът е забелязан на международната киносцена. През 2017 г. той беше селектиран за представяне в престижния преглед на световната продукция на сериали „Serie Series“ във Фонтенбло (Франция) и на фестивала във Венеция.

Серийният филм „Денят на бащата“ ще се излъчва в програмите на БНТ в продължение на три седмици, в понеделник и вторник от 22:00 ч. едновременно по БНТ 1 и БНТ 4 за зрителите в чужбина. Повторенията на филма са по БНТ 2 в сряда и четвъртък от 20.15 ч. Освен ефирното излъчване зрителите ще могат да следят историята на героите и онлайн на сайта на обществената медия, където в специална секция ще бъдат поместени епизодите на „Денят на бащата“: https://www.bnt.bg/bg/a/denyat-na-bashchata.

Повече за света на героите от „Денят на бащата“ можете да научите на сайта http://deniatnabashtata.bnt.bg/

Популярни

Още теми...