БЛИЗО 900 ЗНАМЕНА ЩЕ ПОСРЕЩНАТ ПАПАТА В РАКОВСКИ

Продължава трескавата подготовка за посрещането на главата на римокатолическата църква в Раковски. Освен от хиляди поклоници, папа Франциск ще бъде посрещнат на 6 май и от близо 900 знамена, изработени в негова чест.

От около месец и половина фабрика в град Първомай се занимаваме с ушиването на около 900 знамена, свързани с посещението на папа Франциск. Като разновидност производството им преминава в 4 отделни линии – българско, европейско, знаме на град Раковски и знамето на Ватикана. За Теодора изработването на флаговете е удоволствие, oще повече, че в момента то е свързано с посещението на главата на Римокатолическата църква у нас.

 Теодора Кирякова: “Едно знаме се изработва от много хора, то най-напред минава през кроячките, после на някои от знамената се слага печат, трябва да бъде ушито, изгладено, а някой път се налагат и довършителни работи.”

Теодора Кирякова: “Трудно е, че трябва да бъде изпълнена толкова голяма поръчка, отговорно, да бъде наистина както трябва всичко и да не се излагаме пред чужденците.”

Най-големият флаг е с дължина 10 метра.
Мария Ворукова: ” Много търпение и прецизност – това е цялата тънкост. Трудно е, не е лесно.”

Това не е първата подобна поръчка за фабриката.

Атанаска Велчева – управител на фабрика за знамена: “Преди 17 или 18 години при посещението на папа Йоан Павел Втори за първи път изработихме знамената на Ватикана и сега за втори път за посещението на папа Франциск.”

Ушиването на знамената е било съобразено с изискванията, които са предварително съгласувани с Ватикана.

Атанаска Велчева – управител на фирма за знамена: “Изобщо е много невероятно, че за един човешки живот успяхме да участваме в подготовката и в посрещането на двама толкова височайши гости.”

Точно след като и последното знаме беше пакетирано в кашоните екип от община Раковски пристигна, за да вземе поръчаната продукция.

Божидар Стрехин – зам.-кмет на Раковски” “Ние сме поръчали знамената още в края на месец януари, така че доволен съм от поръчката, всичко в срок беше направено.”

До пристигането на папа Франциск се очаква всички квартали на град Раковски да бъдат украсени с изработените знамена.

репортаж на ТВ+

Start typing and press Enter to search