БНТ ОТБЕЛЯЗВА 6-И МАЙ СЪС СПЕЦИАЛЕН ПРАЗНИЧЕН БЛОК

Обществената телевизия предава на живо празника на Българската армия и посещението на папа Франциск в България

На 6-и май, Гергьовден, Българската национална телевизия ще проследи в петчасов ефир церемониите по повод Деня на храбростта и българската армия, както и най-интересното през втория ден от посещението на папа Франциск в България.

Репортерите и камерите на обществената медия ще покажат на живо празника на Св. Георги в София, Русе, Варна и Благоевград.

По традиция БНТ ще предава тържественото освещаване на бойните знамена от площада на Незнайния воин и военния парад от площад „Александър I“. И тази година зрителите ще видят отблизо българските военнослужещи от всички части на армията. Ще разгледат детайлно и военната техника, която ще премине на парада. Специално място е отделено на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия, чийто статут ще бъде възстановен именно на 6-ти май.

На живо от София и Раковски зрителите на БНТ ще проследят посещението на папа Франциск. Репортерите ще ги срещнат с хората, които ще бъдат най-близо до папата, ще покажат и емоцията на децата и техните семейства, които ще получат първо причастие и на всички онези, които ще пътуват през цялата нощ, за да присъстват на литургията в църквата „Пресвето Сърце Исусово“. Зрителите на БНТ ще чуят и видят папа Франциск, заедно с милиони хора от цял свят.

Празничният блок на 6-и май започва в 7:00 часа и ще продължи до 12:00 часа по БНТ1 и БНТ4. Водещи са Христина Христова и Спас Кьосев от площада и Ели Гигова и Даниел Михайлов от студиото на БНТ.

Бъдете с празничния блок на 6 май от 7:00 до 12:00 часа по БНТ1 и БНТ4!

Start typing and press Enter to search