БНТ: Увеличават се случаите на усложнения след грип

ЗДРАВЕ БНТ: Увеличават се случаите на усложнения след грип

от 

Въпреки че през последните дни се радваме на хубаво пролетно време, а сезонът на гриповете неофициално е отминал, масово отделенията по “Уши, нос, гърло” в болниците са препълнени. Причината – настъпили усложнения вследствие на прекаран грип.

Повече информация по темата и за какви симптоми трябва да внимаваме – вижте в прякото включване на Тереза Ставрева, която беше в болница “ИСУЛ”.

Проф. д-р Спиридон Тодоров, началник на Клиника по УНГ болести, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”: За пик на грипа трудно може да се говори, въпреки това обаче се наблюдава опашка от такива инфекции, които ангажират ушите, носа и гърлото.

Най-често засегнати от заболяването са децата и възрастните пациенти с хронични заболявания. Симптомите са висока температура, обща отпадналост, мускулни и ставни болки, болка в гърлото, ушите, запушване и секреция от носа.

Трябва много внимателно да се преценява каква е степента на увреждане на слуховия анализатор, тъй като това може да доведе до трайно намаление на слуха., допълни проф. Тодоров.

Вижте повече подробности във видеото!

Популярни

Още теми...