БНТ в подкрепа на българските училища зад граница

Кампанията „Прозорец към Родината“ посети Република Северна Македония и Република Албания

Третият етап на дарителската кампания на Българската национална телевизия „Прозорец към родината” в подкрепа на българските училища зад граница достигна нашите сънародници в Република Северна Македония и Република Албания.

Обществената медия инициира събирането на учебни помагала и художествена литература, в което дейно участие взеха български граждани и издателства, а сега екипът на БНТ ги дари на библиотеките на българските неделни училища в столиците Скопие и Тирана, на горанската общност в с. Борие, община Кукъс, Албания, и българското малцинство в община Девол, област Корча, Албания.

По време на мисията си екипът на БНТ бе посрещнат топло и с благодарност от нашите сънародници там, като и от многобройните приятели на страната ни, които активно съдействат за културния обмен между балканските държави. Неоценима помощ оказаха и посолствата на Република България

В рамките на мисията бе заснет и документален филм, чиято премиера ще бъде на 21 април, неделя, от 20,45 ч. В публицистичното предаване “В кадър” по БНТ1!

За кампанията “Прозорец към родината” и нейните първи два етапа, прочетете повече на https://www.bnt.bg/bg/a/prozorets-kam-rodinata

Start typing and press Enter to search