Бойко Борисов: днес е труден ден за мен / Национално събрание на ПП ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов дойдоха заедно на Националното събрание на партията в НДК.

С минута мълчание бе почетена кончината на Снежана Дукова, депутат и заместник-председател на ПГ на ГЕРБ.

Партията промени устава си и освободи Цветан Цветанов от ръководните партийни органи. Имаше и против-10, 11 пък бяха „въздържал се“.

От изпълнителната комисия бе освободена Румяна Бъчварова заради посланическия й пост. На тяхно място премиерът предложи да влязат Цвета Караянчева и Тодор Тодоров. / news.bg

Бойко Борисов: Националното събрание на ГЕРБ утвърди нова Комисия по етика

Националното събрание на ГЕРБ утвърди нова Комисия по етика. Това каза лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов по време на Национално събрание на партията, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Предвижда се тя да следи както за вътрешнопартийната дисциплина, така и за действията на членовете и ръководните лица на партията. Тя ще бъде помощен орган към Изпълнителната комисия, който при нужда ще извършва проверки и ще предлага наказания.

Премиерът Борисов заръча членовете на комисията да бъдат чисти и морални хора. „Когато получаваме на „Фейсбук“ или на страницата ни сигнали, първо ние да си проверим. Има МВР, прокуратура, но това си е тяхна работа. Но първо ние да си знаем, да проверим дали е вярно“, посочи той./топновини

Бойко Борисов: Предлагам Цвета Караянчева и Тодор Тодоров за членове на Изпълнителната комисия на партията (На живо)

Двамата трябва да заемат местата на Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова

Събрахме се с Изпълнителната комисия, предлагам Цвета Караянчева за член на Изпълнителната комисия и Теодор Тодоров. Това каза лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов по време на Национално събрание на партията. Двамата трябва да заемат местата на Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова.
На форума присъстват 1200 делегати на партията от цялата страна.
Във видеообръщение председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол заяви, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от самото начало разбира значението на местните структури за всяка една партия и изрази увереност, че промените ще бъдат стратегически за бъдещето на партията.
„Искам да ви поздравя за победата на Европейските избори и най-вече специални поздравления за Мария Габриел, която бързо бе оценена в своя ресор, защото цифровизацията е бъдещето на Европа и на европейците и тя допринесе изключително много за това'“, посочи Дол./Канал 3

Start typing and press Enter to search