Bridgestone Europe придоби TomTom Telematics

НОВИНИ Bridgestone Europe придоби TomTom Telematics

 

  • Придобиването ускорява дигиталната трансформация на Bridgestone и позицията на компанията като предпочитан партньор за мобилни решения
  • Сделката потвърждава статута на TomTom Telematics като европейски и световен лидер за решения при управление на автопаркове
  • Завършването получи одобрение от съответните регулаторни органи – акционерите на TomTom и положителен отговор от работния съвет на TomTom

Bridgestone Europe NV/SA (“Bridgestone”), дъщерно дружество на Bridgestone Corporation за EMEA, най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света, обяви финализирането на придобиването на TomTom Telematics (Telematics) – водещ доставчик на решения за цифрови автопаркове в Европа, за 910 милиона евро.

За първи път обявено на 22 януари 2019, придобиването вече премина съответните етапи на регулиране и получи както пълно одобрение от акционерите на TomTom, така и положителен отговор от работния съвет на компанията.

Придобиването надгражда предишната работа на Bridgestone за подсилването на цифровите си възможности. Telematics, европейски лидер в индустрията с двуцифрен растеж, се вписва в стратегията на Bridgestone и разширява обхвата на компанията в сферата на мобилните решения, които правят управлението на автопарковете по-ефективно и ефикасно.

Telematics ще оперира като самостоятелен бизнес, използвайки високата пазарна стойност на Bridgestone, голямата клиентска база, както и глобалната и търговска мрежа на компанията. Мениджърският екип на Telematics остава непроменен и планира да използва инвестициите и възможностите на Bridgestone за ускоряване на текущите цели за растеж в Европа и други региони по света, където Telematics присъстват.

Основната цел е компанията да остане номер едно в Европа и да затвърди лидерската си позиция в световен мащаб в сферата на услугите за управление на автопаркове. Обединяването на двете компании ще осигури нови печеливши възможности и ще донесе стойност за клиентите.

„Сключването на тази сделка е важен етап за прехода на Bridgestone от производител на гуми до лидер за мобилни решения.“, заяви Паоло Ферари, главен изпълнителен директор и президент на Bridgestone EMEA и изпълнителен вицепрезидент на Bridgestone Corporation.

 „С нарастващото търсене на мобилност на автопарковете управителите им се нуждаят от надежден и иновативен партньор, който да им помогне да повишат ефективността си чрез увеличаване на производителността и минимизиране на общите разходи за собственост. Сега Bridgestone и TomTom Telematics заедно имат инструментите, знанията и опита, за да изпълнят тези изисквания. Ние отбелязваме създаването на лидер за решения за автопаркове, който ще поведе нашата индустрия към бъдещето на мобилността.”, допълни той.

Харолд Годайн, главен изпълнителен директор на TomTom, каза: „Ние сме щастливи, че Bridgestone оцени таланта и уменията на TomTom Telematics и възнамерява да разшири бизнеса до пълния му потенциал. Бих искал да пожелая на всички наши колеги в Telematics успешно бъдеще с Bridgestone.”

Paolo Ferrari

За Bridgestone в Европа, Близкия Изток и Африка

Ние сме бизнесът в ЕМЕА на най-големия производител на гуми и каучукови изделия в света. В продължение на почти 90 години ние предоставяме увереност, за да отведем хора и стоки там, където трябва да отидат възможно най-удобно, без проблеми. Това е също толкова вярно днес и означава, че имаме доверие там, където е най-важно: където автомобилът излиза на пътя. Ние сме блестящи химици, инженери и изследователи на данни с някои от най-модерните европейски фабрики, световна технология и водещи инвестиции в научноизследователска и развойна дейност. Ние безкомпромисно се фокусираме върху предоставянето на реални решения на реалните проблеми, пред които са изправени шофьорите на пътя всеки ден. Ние им помагаме да продължат, независимо от трудностите.

Популярни

Още теми...