bTV Radio с различен поглед към доброто около нас в новата си рубрика „За вярата и добрите дела“

Най-младият български митрополит –  Антоний, ще вземе участие в програмата на радио номер 1 в София*  с редовна рубрика 

    bTV Radio стартира нова рубрика „За вярата и добрите дела“ със специалното участие на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний. Всеки месец той ще има кратки включвания в ефира, в рамките на авторското предаване на bTV Radio „За града“ с водещи Лили Ангелова, Деа Манолова, Светослав Николов и Стефан Хранов. На фокус в рубриката „За вярата и добрите дела“ ще бъдат интервюта и коментари на живо в студиото по време на големите религиозни празници, но също така и по повод на актуалните теми от ежедневието ни.

Българската Западно- и Средноевропейска епархия се простира от Будапеща до Лисабон и от Малта до Стокхолм. Ето защо най-младият сред българските митрополити ще ни среща с успели наши сънародници зад граница, които в различна социална и културна среда пазят вярата, езика и традициите си. Митрополит Антоний ще коментира също и позицията на Българската православна църква по различни теми в областта на здравеопазването, социалната политика, образованието, демографската криза и други значими актуални теми от информационния поток. „За вярата и добрите дела” ще стартира на 26 април – Разпети Петъка през май месец радиослушателите ще могат да проследят и специалното издание на рубриката на митрополит Антоний по повод посещението на Негово Светейшество папа Франциск в България. Апостолическото пътуване на папата в България ще се проведе от 5 до 7 май 2019 година в София и Раковски. След това Светият отец ще отпътува за Скопие.

Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний завършва основното си образование в родния си град Стара Загора. През годините минава през различни позиции в йерархията на Българската православна църква. През октомври 2013 година Светият синод го избра за Западно- и Средноевропейски митрополит.

Start typing and press Enter to search