Чайковски & Капустин

Софийската филхармония има удоволствието да Ви покани на концерт на виртуозният пианист Людмил Ангелов и Кварто квартет на 31 март в зала „България“.

Романтичната вечер е посветена на музиката на Пьотър Илич Чайковски и Николай Капустин  – руски автори, които завладяват със своята дълбоко въздействаща емоционалност.

Чайковски, който отдавна се е превърнал в символ на руския романтизъм, е сред най-обичаните композитори в света. В програмата на концерта ще чуем неговото Клавирно трио, оп.50 „В памет на един велик артист“, което представя едно малко по-различно лице на романтиците.

Творчеството Капустин съчетава елементи от академичната и джазова традиция – двете големи любови на руския композитор с украински произход. Той ще бъде представен с Клавирен квинтет от 1998 г.

Само преди седмица Людмил Ангелов се представи изключително успешно на престижната сцена на Ла Скала в компанията на българското сопрано Красимира Стоянова. Той се завърна в София за два концерта в програмата на Софийската филхармония.  Големият български пианист се чувства еднакво добре и в симфоничните, и в камерните концерти, а зала „България“ продължава да е предпочитаната му сцена за изяви.

Билети  за концерта все още се намират на касите на зала “България“ и https://epaygo.bg/6646781887

Start typing and press Enter to search