Част от текста в брошурата с гей двойки разпространявана в училищата (обновена)

НОВИНИ Част от текста в брошурата с гей двойки разпространявана в училищата (обновена)

Тексът от брошурата за гей двойки

Брошури с гей двойки за сексуално ограмотяване раздават в училище, издадени от Министерството на здравеопазването

Сексуални техники, практикувани от мъже правещи секс с мъже и рисковете свързани с тях

ФИСТИНГ

Фистингът представлява вид сексуална игра, при която се осъществява юмручно разпъване на аналния канал до правото черво най-често на ръка, ръце, големи предмети, крак. Тази техника е свързана с голям риск, особено ако се практикува едновременно с няколко човека. Задължително трябва да се използват лубриканти.

РИММИНГ

Представлява вид сексуална игра при която единият партньор осъществява игра с езика си в аналната област на другия партньор. Обикновено тази сексуална игра е една от най-предпочитаните и възбуждащи игри, особено преди пристъпване към анален секс. По принцип лизането на ануса е безопасно, особено когато се касае за такава игра между постоянни партньори, които поддържат добра лична хигиена. Рискът от пренос на различни заболявания се свежда до минимум. Има все пак някои неудобства. Не практикувайте римминг когато има кръв в и около ануса. Друга опасност, която крие римингът е попадането на чревни паразити или бактерии във вашата устна кухина, когато вашият партньор е паразитоносител или има бактериална инфекция, но и двамата не подозирате за това.

ШЕЙВИНГ

Шейвингът е често срещата сексуална игра. При нея двамата партньори осъществяват бръснене на различни части от тялото от което получават сексуална наслада. Рискът тук е свързан със заразяване от нестерилни инструменти за бръснене.

ПИЪРСИНГ

Пиърсингът представлява поставяне на различни метални предмети от типа на обеците, на различни части по тялото, което води до полова възбуда у партньора. Могат да са поставени на разнообразни места от тялото. Най-често за сексуална игра значение имат пиърсите  поставени на езика, главата на пениса, отстрани на кожата на скротума.

Рискът е свързан с поставянето на пиърсинга – винаги трябва да се използват стерилни предмети за пробиване.

А ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ?

При френска любов пазете очите си. Попадането на сперма в окото е много опасно. Лигавицата на окото е много нежна и силно кръвоснабдена – вероятността за преминаване на вируси през нея е голяма.

Приемането на наркотици чрез смъркане не е безопасно по отношение на заразяването с кръвни вируси. Ако заразен човек нарани лигавицата на носа си с тръбичката за смъркане и след това друг смърка със същата тръбичка и наруши лигавицата на носа си вероятността от заразяване осолено от хепатит С е много голяма.

Заразеният с ХИВ също трябва да се предпазва ако прави секс с други заразени с ХИВ, тъй като ХИВ вирусът мутира много лесно. Всяко ново навлизане на вирус в организма е от нов вис и причинява вторична инфекция.

Още теми...