CreativeMornings с Михаил Заимов

Планетата Земя е единственото място, на което знаем, че има живот – какъвто го познаваме тук. А водата е главна причина за това. Животът има нужда от вода, за да оцелее.

Темата на 40-тото юбилейно издание на CreativeMornings Sofia е ВОДА, а важността на темата ни провокира да поканим лектор, който да даде пример за отношение, загриженост и смислена кауза.

През август 2018г. се подава сигнал за изтичащо гориво от потъналия преди 100 години край Созопол кораб „Мопанг“. Резултатът от подобна катастрофа може да доведе до необратими щети и екологична катастрофа в Черно Море. Човекът, който поема инцициативата за спасителна акция и събира доброволци, които под риск за живота си участват в подводна операция за ограничаване на разлива и събиране на мазута, и гост-лектор на тазмесечното ни издание, е Михаил Заимов – енциклопедист, водолаз, изследовател, фотограф и журналист. За спасителната си акция е номиниран за гражданска доблест и геройство в конкурса „Мъж на годината“ на Дарик Радио.

Михаил е активист, ангажиран с популяризирането и проучването на морското дъно, както и пътешественик и подводен фотограф, който се е гмуркал в най-богатите и интригуващи води по света. Има няколко самостятелни изложби и издадена книга с фотографии „Светът на спокойствието.“

На 29 март, малко след като се е завърнал от пътешествие в Малайзия, Борнео, остров Сипанад, Михаил Заимов ще разкаже за подводния свят, за който знаем по-малко от колкото за звездите в небето, за подводната фотография и за стъпките, които трябва да предприемем, за да защитим водата на Земята, или казано по-точно – да спасим материята, която ни дава живот.

https://www.facebook.com/events/304938640188670/

Start typing and press Enter to search