Евроизбори 2019: Цветан Цветанов първи регистрира ГЕРБ за евроизборите

Днес в 09.00 часа в Централната избирателна комисия започна регистрацията на партии и коалиции за предстоящите евроизбори на 26 май. Регистрацията на партии и коалиции ще приключи на 10 април 2019 г., а на инициативните комитети – на 15 април 2019 г.

Както и при всички други избори, в които ГЕРБ участваха, партията подаде първа документите си. Младежи от партията даваха близо седмица денонощни дежурства пред входа на ЦИК, за да гарантират регистрацията на ГЕРБ преди останалите партии.

 Документите на ГЕРБ бяха внесени от зам.-председателя и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов и лидерът на СДС Румен Христов. Припомняме ви, че СДС и ГЕРБ ще имат обща евролиста.

Общата листа на ГЕРБ и СДС е с водач еврокомисар Мария Габриел. Тя беше представена на 31 март. СДС получи 2 места, а двете партии си поставиха за цел да имат 8 депутати в следващия европейски парламент. И ГЕРБ, и СДС са членове на ЕНП. Обединението им дойде след призив на председателя на ЕНП Жозеф Дол. На 7 април се очаква ГЕРБ да представи слогана и агитационните материали за евровота, а на 14 април- платформата си.

За регистрация пред ЦИК бе и Веселин Марешки.

Текст novini.bg

снимка skandal.bg

Start typing and press Enter to search