Цветана Милчева: Всеки има своя 15 септември, но сега той се превърна в новина

„В първия учебен ден ще кажа на моите ученици, че се радвам, че ги виждам че се радвам ,че са здрави,  и че се надявам заедно да търсим своето вдъхновение и да намерим сили да понесем изпитанията, които вероятно ни предстоят”,  каза пред БНР учителката по български език Цветана Милчева.

„Всеки има своя 15 септември. Но от две години 15 септември е новина…заради пандемията. Ще кажа на моите ученици, че ги виждам, макар и на метри от мен.

Последиците от дистанционното образование ще се отчитат тепърва. Аз бих казала, че се получаваше така миналата учебна година : “Знам какво говоря, но не знам на кого го говоря”.

Но на 15 септмеври бих казала така: За мен на този ден големите влизат в обувките на малките. И човечеството става дете, а пред децата винаги има шансове. Това, което ме обнадеждава, е че вече започнаха да се търсят допирни точки между учители, родители, деца…”, разаказа още  Цветана Милчева.

По думите на Милчева всички учители трябва да разберат, че действително, ваксинирането е въпрос на личен избор, но в този конкретнен момент изисква ние да поемем риск, ако го приемаме като риск, и да се ваксинираме.

“Аз лично съм се ваксинирала. Дадох и съгласието си да бъде тествана. Защото заявявайки желанието да работим присъствено, трябва да поемем последиците, за за стане това възможно. В българския език има една възвратна форма “се” – “да се обичаме”, ” да се пазиме” ….

Още по темата в звуковия файл.

Start typing and press Enter to search