Да изберем правилния адвокат

Трява ли да правим избор на адвокат, дори за най-дребни консултации

Попадайки под ударите на закона или търсейки справедливост, единственият начин да се защитим е да си наемем добър адвокат. Оставяйки се в неговите ръце и познания ние напълно му се доверяваме, така както се доверяваме на личния си лекар или на личния фризьор, така както оставяме дома си всяка сутрин, разчитайки, че фирмата, която сме наели да го пази, ще изпълни поетите от нея задължения.

Човекът или екипът, който трябва да ни представлява в съда трябва да е подготвен, добре запознат с материята, организиран и високоефективен. Трябва да обича работата си, да е отдаден на нея, да има дългогодишен опит във воденето на подобни дела, да има богата практика, да е наясно с проблема ни и с всички улики и доказателства. Речта му да върви гладко, а мисълта да изпреварва думите, мозъкът му трябва да е като бръснач.

И не на последно място трябва да има много контакти и добър външен вид – все пак този човек ще ни представлява на най-високо ниво. Не искате някой току що дипломирал се нахакан младеж с вирнат перчем, маратонки или така модерните кецове напоследък и къси гащи, нали? Естествено, такива все още не сме срещали, но трябва да бъдете предпазливи и да внимавате за всеки един детайл.

Но къде да открием професионален адвокат, който да отговаря на всички наши изисквания?

И дали не си поставихме прекалено висока летва? Отговорът е НЕ, защото адвокатите в България и в частност София са високоинтелигентни, начетени хора, които проявяват уважение към своите клиенти и колеги и отговарят на горепосочените критерии.

Можете сами да потърсите своя адвокат в широката база от данни с имена, можете да се доверите на свой приятел, който е минал по същия път и вече има опит, а можете да попаднете и на реклама в интернет.

Добре обмислете своя избор, направете проучване, ако искате позвънете на няколко места, дори, за да придобиете по ясна представа. В крайна сметка изборът е изцяло ваш!

 

Start typing and press Enter to search