Даян Чембърлейн излиза на български, за да впечатли любителите на мистерията

КУЛТУРА Даян Чембърлейн излиза на български, за да впечатли любителите на мистерията

„Денят, в който изчезна“ е един от многобройните бестселъри
на американската писателка

Даян Чембърлейн (1950) е американска писателка, чието име от години оглавява класациите за най-продавани книги на „Ню Йорк Таймс“, „Съндей Таймс“ и „Ю Ес Ей Тудей“. Тя има зад гърба си 26 романа, преведени на повече от 20 езика. На 2 февруари издателство „Кръг“ пуска на българския пазар една от най-известните й творби – „Денят, в който изчезна“ – напрегната мистерия до последната страница. Българския превод направи Анелия Данилова, а корицата е дело на Стоян Атанасов от Kontur Creative.

Романът, с който „Кръг“ започва да издава именитата авторка в България, „Денят, в който изчезна“, има над 60 хил. оценки в популярния литературен сайт Goodreads, а ревютата на книгата там са над 6 хил. Ето и за какво се разказва в книгата…
Седемнайсетгодишната Лиса Макферсън е виртуозна цигуларка с обещаващо бъдеще. Една зимна сутрин обаче каякът й е открит в ледените води на река Потомак, а тялото й така и не е намерено. Лиса изчезва безследно.

По-малката й сестра Райли винаги е вярвала, че Лиса се е самоубила, потънала в депресия. Или поне това знае от родителите им. Двайсет и три години след инцидента, бащата на двете момичета умира и ненадейно изникват следи, които могат да пренапишат цялата история. Какво се е случило в действителност? Възможно ли е близките на Райли години наред да са пазили ужасна тайна? Нима целият й живот е бил измама?

Историята е майсторски разказана – сюжетът се развива от две различни гледни точки и дори времеви рамки, което го прави силно динамичен и поддържа напрегнат интерес у читателя. Загадъчно притегателна и образец в жанра си, „Денят, в който изчезна“ носи нови обрати с всяка страница.

От издателството споделят, че предстои да издадат още заглавия от популярната писателка.

„Тайните създават най-добрите мистерии и „Денят, в който изчезна“ не прави изключение!“

Още теми...