Депутат от ГЕРБ към БСП: Партията ви фалира!

Никой от лявата страна на залата не иска, не може и не признава, че БСП е фалирала. Винаги, когато идвахте на власт, държавата фалираше. Сега ви е много трудно да признаете, че вие и вашата лидерка се упражнявахте в полето на популизма върху това какви заплати получават народните представители. Днес имаме внесено принципно предложение и можете да го подкрепите или не. Това каза народният представител от ГЕРБ Маноил Манев от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за намаляването на партийните субсидии.

„Ако намерите теза, оборваща твърденията ми, мога да се извиня. Само че няма такава“, добави депутатът от ГЕРБ.

„Вие предлагате да заметем под килима темата, а тя е проста, че българските граждани имат различно от нашето виждане за финансирането на политическите партии. Единствено г-н Борисов и неговата партия направиха предложение как това да се реши“, припомни Манев.

„Опасенията ви, че сега ще продаваме партиите, са странни. Каква теза е това, колеги? Ние в правова държава ли живеем? Когато законът казва, че не можеш да бъдеш финансиран от престъпна дейност и да харчих такива пари, не го правиш. Как може дори да го допускате?“, възмути се Маноил Манев.

„Лъжете, че БСП е фалирала, за което ще си носите отговорност“, заяви в отговор Филип Попов от БСП.

Той попита кой е дал право на ГЕРБ да печелят от лихвите на депозита на държавната си субсидия или как може премиерът Бойко Борисов да кара служебния си джип и да раздава пари, за да печели избори.

„Няма как една партия да фалира, тя не е търговско дружество. Ние сме събрани от идеи, те няма как да фалират. Но това вие не го разбирате“, каза от своя страна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

„Партията си прави бюджета в рамката на годината, извършва дейността си и се явява на избори. Партията ви влезе в политиката с два заложени апартамента, но други излязоха с по десет. Говорите за морал, но обяснете на българските граждани, как става това“, призова депутатът от БСП.

В отговор бе предложено да се сравнят икономическите показатели на правителствата на БСП и ГЕРБ.

Манев бе категоричен, че една партия може да фалира и даде пример: „Когато имаш да даваш едни пари на държавата и нямаш откъде да ги дадеш, тогава си фалираш. Популизмът по тази тема получи своя връх днес в ляво. Забравихте ли предаванията с едни социално слаби хора, които не помнели дали са давали едни пари. имаме предложение, чухме вашите опити да го замажете. Вие нямате нищо, дори пари нямате“.

Депутатите гледат извънредно партийните субсидии

Start typing and press Enter to search