Депутатите от „Воля“ поискаха отмяна на данъчната амнистия за вероизповеданията

Парламентарната група „Воля – Българските Родолюбци” внесе в парламента предложение за изменение в приетия на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията, съобщават от пресцентъра на партията.

„Воля“ предлага отмяна на спорния параграф, който предвижда опростяване на данъчни задължения на вероизповедания и предизвика широк негативен обществен отзвук.

От „Воля“ смятат, че „чрез внесения законопроект, с част от който се дава на вероизповеданията, регистрирани по Закона за вероизповеданията, амнистия на неплатените публични задължения до 31 декември 2018 г., се погазват грубо основни принципи на нормотворчеството и конституционни принципи, а справедливостта бива загърбена“.

„Нито в мотивите, нито в оценката за въздействие не се споменава за необходимостта от тази законодателна промяна, за размера на тези задължения, за ефекта на тази амнистия, което води до еднозначния извод, че законопроектът е внесен без необходимите мотиви и оценка за въздействие и в нарушение на Закона за нормативните актове“.

източник http://bnr.bg

Start typing and press Enter to search