Десислава Иванчева кани на 24 май пред НДК кандидатите за представители в Европейския парламент

ДО кандидатите за представители в Европейския парламент

До гражданите на България

До медиите

ОТВОРЕНО ПИСМО – ПОКАНА

От Десислава Иванчева,

независим кандидат за представител в Европейския парламент

 

Уважаеми колеги, каня Вас, кандидатите за представители в Европейския парламент на импровизиран диспут пред централния вход на НДК, да дискутираме ключови теми от национална значимост, на които ще търсим решение и съдействие в голямото европейско семейство – Европейския парламент.

Очаквам ви на 24 май (петък), 14:00 часа, пред централни вход на НДК.

Каня ви по този импровизиран начин, защото не можах да се възползвам от правата ми, които са упоменати в Изборния кодекс за равнопоставеност (Чл. 189, ал. 3 “Българската национална телевизия и Българското национално радио отразяват обективно и справедливо проявите на кандидатите, регистрирани от партиите, коалициите и инициативните комитети, при зачитане на тяхната равнопоставеност и значимост въз основа на правила, приети от Централната избирателна комисия.”), тъй като съдът едва преди 2 дни ми разреши да се включа по медии и диспути. Нямах възможност да се видя с вас по студия и да дискутираме.

Приканвам ви да говорим по ключови за България теми – като правосъдие, зелени политики, защита на човешките права, свобода на словото и медиите, разходване на европейските фондове. Набелязала съм тези приоритети и каузи на база хилядите коментари, които получих от хора от цяла България, като най-проблемни, най-горещи теми. С удоволствие ще дискутирам и по вашите приоритети. В крайна сметка считам, че ние не сме конкуренти, ние сме само опоненти. Но който и от нас да бъде избран на 26 май да отиде в Европейския парламент, считам, че трябва да защитава националните интереси, а не лични, партийни, политически, олигархични. Считам, че всеки един от нас трябва да бъде ръководен единствено и само от волята на българския народ. Събирайки се на такъв дебат, ще покажем, че търсим най-доброто решение, удовлетворяващо всички български граждани.

Каня и всички граждани да поговорим, тъй като до сега имах възможност да комуникирам само по социалните мрежи. За мен е най-важно да чуя вас, вашите проблеми и как очаквате да ги решаваме.

Скъпи приятели, очаквам ви на 24 май (петък),  от 14:00 до 20:00 часа, пред централния вход на НДК.

Каня медиите и журналистите да зададат всички въпроси, които считат, че са важни за обществото, във връзка с кандидатурата ми за представител в Европейския парламент.

П.С. Прилагам и разрешението от съда, че имам право утре (24 май) да напусна дома си, за да се включа в дебати от 13,30 ч. до 24 часа.

С уважение, Десислава Иванчева

Start typing and press Enter to search