Grammy номинираните DEVA PREMAL & MITEN в България! 

Ню ейдж звездите заедно с непалския виртуоз Manose ще свирят в София на 17 октомври 2020 г.

Deva Premal & Miten включиха България в актуалното си световното турне, те ще бъдат в София на 17 октомври 2020 година. Световно известната им музика, която е вдъхновяваща комбинация от традиционни ведически мантри, и западни музикални похвати , ще бъде представена в София в Зала 1 на НДК с над три часов концерт! Ню ейдж звездите Дева и Митен идва в България в годината, в която Дева бе Grammy номинирана за едноименния си албум (Deva), а Митен получи световно признание за своя Devotee. Заедно с тях на сцената ще се качи и  непалския маестро на бансури (традиционна индийска флейта)  Manose и музикантите от Temple Band (Джоби Бейкър – бас, Спенсър Козенс – кийборд,  и Майлс Боулд – барабани).

Deva Premal & Miten споделят, че с това световното турне отбелязват 30-сет години Любов, Живот и Музика! “Ще погледнем назад към всичко, което сме създали,  ще свирим някои от ранните си творби. Да отбележим 30-сет години музика и връзка с нашата публика е невероятно изживяване. Ние сме семейство и нови и нови съмишленици и сродни души се присъединяваха към нас”.

Дева и Митен се срещат за първи път през 1990 година в ашрама на Ошо (Bhagwan Shree Rajneesh) в Пауна, Индия. Тя учи шиацу и рефлексология, а той е рок музикант, който се усъвършенства в медитацията. “Започнахме да пеем заедно в ашрама, просто така, изживявайки и споделяйки наученото там”, разказва Митен. “Създаваме заедно един портал, през който преминаваме. Той не е дело само на музикантите и певците, а на всички в залата. За нас с Дева, това е много повече от ентъртейнмънт” – продължава той. И когато музиката им се обедини с гласовете на публиката, ето тогава всяка зала, става храм!

Звукът им е духовно пътуване в което изтока среща запада, а те самите са категорични, че пеенето на мантри винаги повдига духа, без значение как се чувстваш в момента.

Музиката им присъства в плей листите на широк спектър от личности – от лидери като Далай Лама, през супер звезди като Cher, духовни номади, пътешественици, рок и етно фенове – всички обичат да се отпуснат със звуците на DEVA PREMAL и определят концертите им като „момента в който затяваш дъх, поглеждаш навътре в себе си и поемаш музиката им – успокояващ балсам за душата“.

Събитието е организирано от Classic Stage. Билетите за софийския концерт на DEVA PREMAL & MITEN with Manose вече са в продажба в системата на Eventim и билетна каса на НДК.

 Предвидени са групови отстъпки при покупка на 6 и повече билета.

Start typing and press Enter to search