Dilov.info: Кукери гонят джендъри

ГЕРБ да събере незасегнатите от грипа

Такъв грип ме тресна, уважаеми, че 3 дни поред не бях човек, а водка. Твърдо 40 градуса! Наистина усърдно се криех някой да не ме изпие… Та с леко размътено от температурата съзнание мисля, че получих някои важни прозрения относно вътрешната и външната политика, народопсихологията и всичко останало. Под „всичко останало” най-вече трябва да се разбира, защо не ми пуска онази сервитьорка от… Все едно от къде!
Отговорът ме връхлетя с мистична сила: Защото съм грозен. Толкова съм грозен, че когато минавам нощем през Лъвов мост, травеститите се правят, че чакат трамвая! Но… това си е мой проблем, докато всички имаме общи, животрептящи и животоналежащи, както се казва, проблеми. Един от тях, вън от съмнение е новото предаване на Стойчо Керев по БНТ2. Защо се разстрои толкова българското фейсбук-човечество от това, че по БНТ2 ще има предаване за езотерика, тайнства и загадки – трудно ми е да разбера. При положение, че 9/10 от народа търка картончета, чете всяка сутрин какво е предсказала баба Ванга и допуска, че БСП е лява партия?
Разбира се, интелигентните хора можем да имаме резерви към името – „Тайното познание”, което всъщност е търговски привлекателен синоним на „отсъствие на познание”, но чак да приравняваме бедния Стойчо с бабичката, която хвърляла съчки в кладата на Ян Хус?!

А, като казах Хус, та се сетих! Миналата седмица отбелязахме годишнина от самозапалването на Ян Палах. За чехите 19 януари е ден за възпоминание на жертвите на комунизма. Но се чудя… изгарянето на Ян Хус не е ли подходящ за ден за отбелязване на жертвите на католицизма. Не съм сигурен кои са повече, честно! Ето още една тема за Стойчо: колко народ са изтрепали кръстоносните походи и колко колективизацията в Съветска Русия? Аз мисля, че такива предавания са полезни. Те може би дори ще се осмелят да навлязат в дълбоко езотерични води и да решат въпроса коя или какво е първата дама на България. Защото в Конституцията ни няма подобен термин, в единния държавен протокол – също. Може би има „някъде там”?! А „може би са те”?! Мисля и че Борисов отдавна надмина Доган по безпримерни коментари и невероятни журналистически тълкувания на речите му. При Доган – разбираемо. Езикът на Почетния често е като на пиян директор на въртележка, на бивш студент по философия, който злоупотребява със служебното си положение. Докато Борисов уж говори просто, директно и ясно, но виж колко тълкувания само на една реч.

До там се напрегнаха нещата, че Волен сравни Цветанов с Аденауер, а Нинова – Елена Йончева с Жана Д`Арк! На този фон фактът, че на мен ми хрумна, че „първата дама” е синоним на БСП е нищо. Аз може би съм чул „правата дама”. По стихотворението на Радевски „Към Партията” – „Ти права си, когато съгрешиш дори…” По-тревожно от това има ли първа или права дама и далеч ли се намира от центъра е: защо българите с толкова радост се нахвърляме да разкъсваме хора и теми, за които нямаме никаква представа?

Така стана и с горката учителка, която казала на децата: Някои не вярват, че хората сме стъпили на Луната – и ги пратила да четат конспиративни теории! Докато си лежах, прочетох поне 30 съсипващи коментара за бедната даскалица – и повечето от тях са направени от хора, които познавам. И тях ги обединява не само това, че аз ги познавам, но и че претендират да са либерални, природолюбители, пламенни демократи и същевременно прагматични пазители на човешките свободи.

Например, нападат Стойчо (без да са гледали предаването) хора, които горещо ми препоръчваха да се лекувам със средства от времето, когато средната продължителност на живота е била 28 години! На опита ми да им припомня, че най-много Витамин Це се съдържа в ампулите „Vitamin С”, те се разстроиха, млъкнаха намусено и сега няма да ми говорят с месеци. Нищо, тъкмо ще мога да се посветя на някои окултни явления, с които предаването на Стойчо непременно трябва да се занимае. Например – желанието на Волен Сидеров „всеки да каже колко пола признава”. Имат се предвид бъдещите кандидат-евродепутати. Това е важно предложение. Както и настояването му да се намали стойността на един евромандат на 5%, което – практически – не намалява нужния брой гласове за избирането на един депутат, но нейсе!

Наши и братски кукери в готовност да прогонят всеки джендър!

Сега за броя на половете: явно Сидеров има предвид думата „джендър”, която вече се използва за всичко. Дори освен джерман, вече има и джендър за дъжд! Т.е. не биологичните, а социалните полове. Щото биологичните полове са ясни. Няма какво да ги декларираме! Но обявяването на социалните полове ми се струва най-подходящо да се проведе на фестивала „Сурва” в Перник. Тази година чакат над 9000 участници от 10 страни! Страхотно ще е – щом се декларира някой джендър, наши и братски кукери тутакси го подгонват и го натирят далеч от територията, чааак при прословутите Ирански травестити! Тях българските патриоти бяха припознали за основен враг миналата година, ако помните. Няма го вече онова полагащо се уважение на патриотите. Ето, телевизия Алфа се оплака, че за 19-минутно интервю по БНР прекъсвали Сидеров точно 63 пъти… Сега да не смятам, че ме цепи глава, ама прави нещо като на всеки 20 секунди са го прекъсвали. То не е било интервю, било е „скреч” явно. Но жанрът не отменя изискването за повече сериозност към патриотите!
Вижте, сериозно, кои сме ние, та да пречим на хората да си живеят в своето средновековие. Може би така трябва, може би това е великата шаячна правда.

Светът отдавна не се дели на богат Север и беден Юг. Светът се дели на интелигентни и глупаци. И въпреки разпространеното мнение, глупакът живее лесно и щастливо само в руските народни приказки. И само там или Бог му помага, или говореща щука. Общо взето руснаците май от Бердяев насам не правят разлика…

Дали пък притеснението на Борисов от предстоящите евроизбори не идва от това. Както се е задало и БСП, и патриотите ще се борят на изборите основно с миграцията и джендърите. Дали ще е с кукери или с евродепутати, смея да кажа с еднаква ефективност! Другите, които ще пратят представители в Европарламента са ГЕРБ и ДПС. И те, май за пръв път в най-новата ни история, на тези избори ще защитават не толкова либерални и евронародняшки позиции, а… нормалността.

Мисля, че ГЕРБ никога не са се виждали в ролята на защитници на нормалността. Те дойдоха на крилете на антисистемното опиянение и в момента сами се изненадват колко много са постигнали. И малко безпомощно се оглеждат някой да им светне нова посока. А пък, според мен, може и да е от температурата, де, отговорът е в самия въпрос: нормалността. Аз, ако бях на мястото на Цветанов, щях да отворя листата на ГЕРБ след 8-а позиция – за всички политически партии и движения, които говорят нормално по европейските проблеми. Не врещят, не пищят, не им трябват черен арап и три синджира роби, за да са юнаци… Впрочем, знаете ли, че тази история с Крали Марко и Черен Арап си е чист пи ар, едновремешен джендър някакъв, който трябвало да отклони вниманието от факта, че Марко загива, биейки се на страната на турците?!
Та, предложението ми е ГЕРБ да събере незасегнатите от грипа на оглупяването и да ги поведе на евроизбори. Да се включат в общата листа в изборите и „могъщите пет” от жълтите павета, и земеделци има прилично останали, има и разни недозагинали демократи от началото на прехода. Общо със сигурност ще вземат поне 10 -11 мандата. Това ще е разгромяващ резултат в полза на нормалността и най-вече тя няма да остане да бъде бранена единствено от ДПС. Просто скъпичко ни излиза, ако са само те. Е, колко пък да е скъпо, ще каже някой?! Ами… колко да е скъпа една съдебна система, според вас?

Филмът „Черната пантера“ бил с първия черен супер-герой…. Биййч, плийз!- какво би казал Блейд

Добре де, знам, че тези теми са ви скучни – ето, обявиха номинациите за Оскарите! Драго от „Дарик” (имаха 26-годишен рожден ден, да им звъннете, ако сте забравили!) вика: „Фактът, че First Man няма номинация за нищо значимо, само подкрепя тезата на учителката от 38-о за стъпването на Луната”. Затова пък политически коректният пълен шийт „Черната пантера” е номиниран за „най-добър филм”!

Никаква козметика не е в състояние да оправи все по-карикатурното лице на Оскарите

Вдебиляването на Америка е необратим процес и мисля, че Мексико тайничко се радва на стената, която Тръмп се напъва да им построи. Ами ако се окаже заразно?! Съжалявам, но – както обичайно повечето новини са кофти! Опитвам се да ви разсея от грипа и сложната международна обстановка?

Навсякъде по света Бърнс е любим и по тази причина търпи невероятни издевателства – специални бутилки на прочута марка за нощта на Бърнс в Единбург

Днес е денят на Робърт Бърнс! Сещате се – „Ако някой някого целуне в цъфналата ръж”… Странно, но той е поет, невероятно обичан по цял свят и в същото време има най-много пародии на негови стихове. Българският народен гений не прави изключение. Ето ви няколко:
„Ф цъфналата ръж! „
Неизвестен автор

Идейки си запъхтяна
вичерта виднъш.
Гана вир водица стана
ф цъфналъта ръш.

Гана зъзни цяла. Гана
пламва изведнъш.
Бърза – мокра и припряна,
невидяла мъш.

Аку Гиню срешни Гана
ф цъфналъта ръш.
И либовну са путфанат
кът жина и мъш…

Ф селоту ши знайе фсякуй.
(Че и не веднъш!)
Гиню Гана е набарал
ф цъфналъта ръш.

Има родопски, шопски, македонски варианти на почти всички най-знаменити стихове на великия шотландец. Но има и чудесни „сериозни” пародии като тази, подписана с JANTREYA в сайта Хулите.

Само аз не бях вилняла
в цъфналата ръж.
Само аз не бях видяла
някого веднъж.
Вече си отиде Джени –
като летен дъжд.
С мокри дрехи до колени,
с аромат на ръж.
Днес е бъкана с поети
цъфналата ръж.
Пише всеки втори, трети
за ръжта веднъж.
Чак ме хвана срам понеже
тъй не срещнах мъж,
за да го целуна с нежност
в цъфналата ръж.
После се разплаках. Някак
тъжно е веднъж
никой да не те е чакал –
в цъфналата ръж.
Закъсняла съм безславно
да измисля мъж.
Прецъфтяла е отдавна
цъфналата ръж.

Разбира се, обект на много повече посегателства е „Финдли” – ето едно, което е редно да влезе в учебниците по диалектология. За жалост пак с анонимен „преводач”, който е „превел” и името на героя.
– Кой лопа тъй посряд нущя?
– Яз лопам !- речи Филю.
– Въри си. Яз ни съм такваз!
– Ни си ли!? – речи Филю.
– Си чул ти някуй уйдурма…
– Съм чул ми! – речи Филю.
– Възгеч бе! Въх, чи срамута…
– Ми… срам ма й! – речи Филю.
– Да зема ся да дода вън…
– Ила, де – речи Филю.
– На портата сидиш кат пън.
– Кат пън съм – речи Филю.
– Да флезиш, ама де да знам…
– Да фляза? речи Филю.
– Ши гръмни целия мигдан!
– Ши гръмни – речи Филю.
– Виднъш да скочиш тос дувар…
– Ши скоча! – речи Филю.
– Шта праа дармадан пужар.
– Напрай ма! – речи Филю.
– Шта пусна, ама глей сига…
– Пусни ма! – речи Филю
– Шми висниш утре сигур пак…
– Шти висна! – речи Филю.
– Пък утпудир да си мълчиш!
– Ш` мълча, ми! – речи Филю.
– Оф, аз ши стисна май учи…
– Стисни ги – речи Филю.

Ще ви оставя удоволствието сами да си търсите оригинали и пародии на Робърт Бърнс в нета. Страхотно преживяване е – и оздравяващо и повдигащо духа. Мисля, че са повече дори от джендърите!

Dilov.info

Start typing and press Enter to search