„Bansko Street Dogs“ в помощ на бездомните кучета

Дейността на „Bansko Street Dogs“  (организация, ангажирана в приютяване и осигуряване на дом на безстопанствени кучета) се разраства все повече – има вече над 100 осиновени кучета и около 100 кастрирани.

„Много лесно ще се разреши проблемът, ако хората се научат колко е важно да кастрират своите животни. Така нещата се решат много по- бързо“, каза в „12+3“  Сара О`Нийл от „Bansko street dogs“.

Тя посочи още, че в града се изоставят и животни от хора, дошли от други населени места.

Организацията е създадена в началото на миналата година от британката Сара О`Нийл. Дейността им е започнала след като Сара намерила женско куче и осемте й малки в изоставена сграда. Сара полага грижи за тях, а в последствие намира дом за всяко едно от кучетата. Малко след това открива друго женско куче с малки, за които също намира грижовни стопани.

Така се поставя начало на дейността на организацията, регистрирана е официално, а за около година доброволците са намерили осиновители за повече от 100 безстопанствени кучета. По-голямата част от тях са осиновени в чужбина. Кучетата са намерили дом в САЩ, Великобритания, Холандия, една малка част са осиновени и в страната.

„Много по-лесно намираме домове за кучетата извън България. Но все пак има и български семейства, които заради децата си осиновяват бездомно куче“, посочи Лилия Кибар също част от организацията.

Организацията се е ангажирала с кастарцията, чипирането и ветеринаро-медицинските грижи за животните, които попадат при тях. Дейността се финансира изцяло от доброволци, а средства се събират с благотворителни мероприятия.

Още по темата в звуковия файл.

Start typing and press Enter to search