Награждават в Ахтопол отличените автори в литературния конкурс „Морето“

Над 150 са участниците тази година в шестото издание на Националния литературен конкурс „Морето“. Конкурсната част приключи на 3 септември, но днес е награждаването на изявените участници

Отличените автори са в двете категории „Поезия“ и „Проза“. 

Наградените автори и произведения ще бъдат обявени в 17:00 часа в Ахтопол, а мястото е новото артистично пространство на „Галера ah gallery“ (ул. „Св.Никола“1, обяви пред БНР Бургас организаторът Катя Съева:

„Има участници от цялата страна, включително и се разраства извън границите на България.  Журито, което разгледа, прочете и оцени творбите на авторите е в състав Митко Новков – председател, и членове Христо Карастоянов и Вера Петрова.  През тази година трябва да отбележа, че има доста млади автори, които участват в конкурса, което е похвално за интереса към литературата. С всяко изминало издание участват при нас все по-утвърдени имена.  
Официалното награждаване ще бъде тази вечер.  Във връзка с обявените нови ограничителни противоепидемични мерки се наложи да променим и мястото на провеждането на това събитие, затова мястото е на открито, „Галера ah gallery“. Това е едно много артистично и притегателно място за всички творци.
За съжаление трябваше и да редуцираме предварително подготвената и обявена програма, в която бяха включени откриване на изложба и джаз концертът, които винаги съпътстват събитието, пак ще ги има, но за по-малко присъстващи,  защото  трябва да спазваме мерките. Наградените автори и произведения ще бъдат публикувани в страницата на сдружение „Лумен“ и rakurs.bg“,  допълни Катя Съева. 

Start typing and press Enter to search