“Жените наистина плачат” – пет истории за женската тъга

Актрисите Ралица Стоянова и Катя Казакова, дъщеря и майка, гостуват на БНР след завръщането им от Кан, където бе представен филмът им „Жените наистина плачат“.

„Емоцията е много голяма. Това минаване по червения килим е най-малкото. Всичко около премиерата, срещите ти с тези големи хора в киноиндустрията, разговорите с тях – за мен това е най-хубавото преживяване“, сподели Ралица Стоянова.

Жените наистина плачат, но мъжете също плачат на този филм, убедихме се, когато мина премиерата. Имахме много споделени реакции“, допълни Ралица.

„Всъщност сълзите във филма идват от петите. Те са за проблеми, които не са изказани, за теми, които са трудни за изговаряне. Мъжете това нещо го виждат.“

Филмът е семейна история за пет жени. В лентата участва и Мария Бакалова. „Всъщност сме обхванали пет страни на женската мъка“, изтъкна Катя Казакова.

„Самата история е за скритото насилие, насилието, което много малко хора припознават, но всъщност го има и този скрит вик на тези жени“, поясни Казакова. Тя разказа, че по време на снимките доста са си поплакали по женски, дори и се опасявали да не излезе голяма мелодрама, но резултатът е друг.

„Филмът въобще не е такъв – извадили са и хумора, и скритата тъга.“

Ралица Стоянова уточни, че импровизациите във филма са родили „страхотни неща, много по-силни от уговорените“. Определя своята роля като такава на силно момиче, със странен характер, „малко чепат“, което провокира всички в семейството.

Катя Казакова е любопитна как ще се приеме филмът в България.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

Start typing and press Enter to search