Доц. Жана Попова: Ако проф. Герджиков държи на достойнството си, да подаде оставка

Ако проф. Анастас Герджиков държи на достойнството си, както много пъти го е заявявал, да подаде оставката си„. 

За това призова пред БНР доц. Жана Попова, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. . 

Вчера ректорът на Алма Матер – проф. Анастас Герджиков, който участва в изборите за президент, получи подкрепа от членовете на Общото събрание на висшето училище да продължи мандата си

„Важно е да има жест на подаване на оставката, което самият проф. Герджиков заяви. Моето усещане оттук нататък е, че нашият университет не е самостоятелен, защото, когато лицето на университета обвърза кандидатурата си с една политическа сила, няма как това да не се отрази върху нашия начин на живот„, допълни доц. Попова в предаването „Нещо повече“. И още: 

„Става дума за начина, по който ние в политическата ситуация, в която бяхме поставени, трябва да продължим. Важно е да няма реваншизъм, вероятно колегите са искали да го покажат вчера с решението на Общото събрание. Но има начин да продължим без конфронтация и в същото време да бъде запазено достойнството на Софийския университет„. 

Интервюто с доц. Жана Попова можете да чуете в звуковия файл. 

Start typing and press Enter to search