Докторанти в БАН. Етномузиколози между изкуството и науката

 Събитието е част от програмата по случай 150 години Българска академия на науките

 На 14 май 2019 г. от 16,30 ч в зала 19 на ИЕФЕМ – БАН в бившия Княжески дворец музиката и етнология ще се срещнат в преставянето на работата на младите етномузиколози от института. За д-р Галина Луканова и д-р Петьо Кръстев пътят към науката минава през изкуството и като редовни докторанти в БАН.

Д-р Галина Луканова е хоров диригент с интерес към нови и оригинални интерпретации на фолклорна музика в многогласна партитура. Изследователските й интереси разширяват и допълват музикантската работа с нейния хоров състав Академичен хор „Света Параскева”.

В биографията на д-р Петьо Кръстев се вписва продължителна творческа работа като главен художествен ръководител и диригент на оркестъра на Ансамбъл „Пирин” – Благоевград, като композитор, автор на музика с корени във фолклорната традиция и продължението ѝ в модерните времена.

За избора и перспективите на академична кариера в БАН, за изследователските и музикалните си проекти младите ни колеги ще разкажат на първата среща от цикъла „Докторанти в БАН“. Събитието е част от програмата, отбеляваща 150 години Бългаска академия на науките.

Start typing and press Enter to search